NASLOVNICA / Biologija / Zasadi drvo ne budi panj

Zasadi drvo ne budi panj

Autor: Martina Lovrak Ivanov

16. svibnja 2023.

Ove godine se naša škola ponovno uključila u veliki projekt sadnje drveća pod nazivom “Zasadi drvo ne budi panj”. Sadnice su ove godine zasadili vrijedni učenici Područne škole Budrovac s njihovom učiteljicom Olgom Lazar.

Klimatske promjene bitno ugrožavaju šanse za održivom budućnosti čovječanstva. Zbog toga su mjere za ublažavanje posljedica klimatskih promjena u fokusu brojnih globalnih, europskih i nacionalnih planova. Sadnja stabala jest jedan od efikasnih i dugoročnih  mehanizama ublažavanja postojećih i nadolazećih  posljedica klimatskih promjena zbog čega je jedan od ciljeva nove EU strategije za šume do 2030. zasaditi tri milijarde dodatnih stabala.

Jedno stablo može apsorbirati i do 25 kilograma štetnih emisija godišnje a za vrijeme velikih temperatura stabla mogu smanjiti temperaturu za pet do osam stupnjeva. Odgojem djece prema održivom razvoju pomažemo u borbi s klimatskim promjenama što djecu čini sretnijima jer su povezaniji s prirodom.

Učiteljica Prirode i Biologije Martina Lovrak Ivanov

Ostale obavijesti

15. svibnja 2024.

Šesti razredi u posjeti pročistaču voda

Učenici 6.d i 6.c razreda u četvrtak 9. svibnja posjetili su Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) Komunalija Đurđevac s […]

02. svibnja 2024.

Eko modna revija 2024.

Ovom manifestacijom pokušavamo potaknuti širu javnost na recikliranje otpada te smanjiti štetu prirodi koju čovjek kojem je podaren razum i […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content