Odjeli za učenike s teškoćama u razvoju

NASLOVNICA / O školi / Odjeli za učenike s teškoćama u razvoju

Škola za sve…

U  sastavu Osnovne škole Grgura Karlovčana u Đurđevcu djeluje Područna škola za djecu s teškoćama u razvoju .

Do  1997. godine nastava za djecu s teškoćama u razvoju odvijala se u zgradi Matične škole u Đurđevcu , a nakon toga u  sadašnjim prostorima u  Ulici kralja Tomislava – u Bazijančevoj vili . U školi se obrazuju učenici s višestrukim oštećenjima i učenici s većim teškoćama u razvoju.

O našoj školi

Trenutno se u školi obrazuje četrdeset učenika od I – VIII razreda podijeljenih u  pet odgojno obrazovnih skupina . U školi borave djeca grada Đurđevca i općina  Kloštar Podravski  Ferdinandovac, Virje, Podravske Sesvete , Molve, Novo Virje,Pitomača i Kalinovac . S učenicima rade  profesori defektolozi,  rehabilitator i logoped . Logoped u individualnom radu pruža pomoć učenicima redovne i područne škole  ,koji imaju  poteškoće u govoru te specifične   poteškoće čitanja i pisanja (disleksija, disgrafija ). Defektolozi ove škole pružaju stručnu pomoć  u učenju učenicima  s teškoćama koji su integrirani u redovnim odjelima osnovne škole .

Odgoj i obrazovanje učenika provodi se prilagođeno mogućnostima i sposobnostima učenika . Osim obrazovanja značajno mjesto u radu posvećuje se odgoju i socijalizaciji učenika  i što boljem funkcioniranju učenika u svakodnevnom životu . Posebna pozornost posvećuje se poticanju i razvijanju radnih , kulturnih i higijenskih navika, te estetskom i humanom uređenju škole i okoliša.

O našim aktivnostima

U cilju što bolje integracije učenika u  zajednicu  i svakodnevni život rado sudjelujemo u različitim društvenim aktivnostima . Pamte se nastupi na Danima jabuka , na Malim fašenkima , Danima kruha . Obilježavajući Hrvatski olimpijski dan ugostili smo bivšeg sportaša, biciklistu Ivana Bobovčana.

Postoji vrijedna i korisna suradnja  s učenicima i stručnjacima Gimnazije i Stukovne škole, te Udrugom volontera „Ruka u ruci“ u obliku zajedničkih aktivnosti i radionica . Ove školske godine najviše nas je obradovao njihov Sveti Nikola  i Krampus .

Posebnu pozornost posvećujemo izvođenju projektne nastave . U izvođenje projektne nastave uključujemo roditelje i  druge suradnike. Prošle školske godine u projektnoj nastavi obradili smo temu Mlijeko .Odabrani projekt obrađujemo tijekom školske godine , onda ga prezentiramo učenicima, suradnicima i našim roditeljima .

Surađujemo  s učenicima i učiteljicama  Matične škole , uključujući se u aktivnosti , radionice i  zajedničke izlete.

“Dan otvornih vrata” prigoda je  da  dobru i uspješnu suradnju s roditeljima  naših učenika obogatimo i osmislimo . Roditelji i učenici zajednički su proveli  nastavni dan  u školi . 

U   odgojno-obrazovnom radu i vođenim aktivnostima, cilj nam je što svestranije uključivanje djece s teškoćama u razvoju u svakodnevni život i rad u zajednicu.

Voditeljica škole: Katica Bratanović, prof.defektolog, savjetnik

15 velj 2024
Valentinovo u Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju

Proteklih su nekoliko dana učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju sa svojim učiteljicama obilježavali Valentinovo – Dan zaljubljenih. […]

13 velj 2024
Maškare u Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju

Stiglo vrijeme karnevala, vrijeme plesa, vrijeme šala,za sve maske divni dani, raspjevani, razigrani. Šarenilo, pjesma, veselje i ples zavladali su […]

25 sij 2024
Blagoslov škole

U srijedu, 24. siječnja 2024. godine održan je blagoslov učenika i učiteljica Odjela za učenike s teškoćama u razvoju. Prostorije […]

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content