PŠ Mičetinac

NASLOVNICA / O školi / PŠ Mičetinac

Mičetinac nije imao školu pa su djeca odlazila na školovanje u Čepelovac. Škola je izgrađena tijekom 1949. i 1950. godine. Tako je PŠ Mičetinac počela s radom 1. rujna 1950. godine. U ovu školu polazila su djeca iz susjednog sela Sveta Ana sve do 1979. godine. Od 1950. do 1957. godine postojala je šestogodišnja škola i nastava se odvijala u dvije smjene po tri razreda, a radila su dva učitelja (Ivan Filipović i Katica Barić).

Od 1957.godine radila je jedna učiteljica, (Marija Posavec sve do 1978. godine) u kombiniranom razrednom odjelu s četiri razreda i s 41 učenikom. Broj učenika se iz godine u godinu smanjiva kao i broj odjeljenja, a mijenjale su se i učiteljice: Mirjana Čmrlec Bartolić, Reza Kolomaz i Laura Jurman.

Od 1985. do 2013. godine na ovoj školi radila je učiteljica Nada Petrović.

Nakon učiteljice Nade Petrović, na školi su radile sljedeće učiteljice i učitelj:

Maja Matić (Magdić) – šk.god. 2013./2014.

Bojana Bionda Jakubovskaja – šk.god. 2013./2014. i 2014./2015.

Silvija Topolčić – šk.god. 2015./2016.

Davor Šokec – šk.god. 2016./2017. – 2019./2020.

Senka Pavešić – šk.god. 2019./2020.

Od školske godine 2020./2021. na školi radi učiteljica Maja Magdić.

Dvije školske godine škola je privremeno bila zatvorena, a od 1991. godine škola je ponovo otvorena i sve do danas odvija se nastava u kombiniranom odjelu s tri ili četiri razreda.

U školskoj zgradi nalazi se i školski stan u kojem trenutno nitko ne stanuje.

Mnogo pažnje je posvećeno estetskom i ekološkom izgledu unutrašnjeg i vanjskog izgleda škole.

Uz potočić koji teče neposredno u blizini škole nalazi se mali uređen školski park s raznim vazdazelenim drvećem i ukrasnim grmovima. Ulaz u školsko dvorište krase i preko pedeset godina stara stabla lipe i čempresa. U školskom voćnjaku zasađene su razne sorte voćaka. Ispred škole nalazi se mali uređeni cvjetnjak s ružama i drugim ukrasnim grmljem i trajnicama.

Svakodnevno se rad sve više osuvremenjuje, uređuje okoliš, kao unutarnji i vanjski izgled škole. Roditelji učenika, kao i ostali mještani, aktivni su sudionici raznih humanitarnih  akcija, raznih aktivnosti vezanih za dobrotvorne akcije uređenja škole, sudjelovanja u raznim radionicama vezanim za nastavu i projektne radove.

Jednostavno, njegujemo školu otvorenih vrata.

Tijekom školske godine održavaju se razne priredbe, svečanosti, prijateljski susreti, razna obilježavanja prigodnih blagdana u, i izvan škole, za roditelje i mještane i širu zajednicu.

Prisutna je i sadržajno bogata suradnja s ostalim područnim školama kroz timski rad, razne integrirane nastavne dane ostvarene kroz niz projekata.

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content