NASLOVNICA / Biologija / Zasadi drvo ne budi panj

Zasadi drvo ne budi panj

Autor: Martina Lovrak Ivanov

24. studenoga 2021.

Naša škola se i ove godine prijavila u nacionalnu kampanju “Zasadi drvo ne budi panj”.

U srijedu 24.11. 2021. godine pored naše sportske dvorane učenici 8.a razreda s učiteljicom biologije Martinom Lovrak Ivanov posadili su dvije voćke jabuke, dvije kruške i jednu šljivu. S veseljem su izašli izvan učionice, podijelili smo uloge i krenuli s ostvarenjem zajedničke ideje. Štihače, lopate, motike, sadnice, špaga, škare, čekić, boce s vodom su bile spremne i krenuli smo u akciju.

Neki učenici su kopali rupe za navedene sadnice, djevojke su nosile vodu i zalijevale, neki su postavljali štapove koji će služiti kao oslonac voćkama i vezali špagom.

Osim lijepo provedenog vremena na svježem zraku, druženja, imali smo jedan cilj, a to je odraditi uspješnu sadnju. Cilj ove akcije je sa što više biljaka, koje će svojim lišćem dati višestruku korist, obogatiti okoliš škole.

Biljke u procesu fotosinteze smanjuju količinu ugljikovog dioksida u atmosferi, jednog od krivaca globalnog zatopljenja. Osim toga, drveća smanjuju vjetrove, daju potreban hlad za vrijeme vrućih dana, čiste zrak, proizvode kisik ali i daju plodove bogate raznim vitaminima.

Učiteljica prirode i biologije Martina Lovrak Ivanov

Ostale obavijesti

24. studenoga 2021.

Zasadi drvo ne budi panj

Naša škola se i ove godine prijavila u nacionalnu kampanju “Zasadi drvo ne budi panj”. U srijedu 24.11. 2021. godine […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content