NASLOVNICA / Novosti / Virtualno obilježavanje manifestacije Noć knjige-23-4-2020-rezultati

Virtualno obilježavanje manifestacije Noć knjige-23-4-2020-rezultati

Autor:

26. travnja 2020.

U virtualnom obilježavanju Noći knjige uspješnu potragu u ulozi virtualnih knjiških detektiva završili su: Ema Domišljanović, 6. d, Nika Švaco, 8. b, Nika Kopričanec, 6. c i David Kuzmić, 8. d. U drugom dijelu kreativnog zadatka učenici su fotografirali naslovnicu knjige s kojom trenutno provode vrijeme i napisali su svoju originalnu preporuku za čitanje. Najoriginalniju preporuku napisao je David Kuzmić, 8. d.

Tema Noći knjige 2020 bila je Knjige koje su mijenjale svijet.

Promjenama smo se prilagodili u nastavi, ali i zabavi i druženju na daljinu:

S knjigom u virtualnom svijetu nisi nikad sam. S knjigom nisi izoliran!

Na čitanje i druženje s knjigom učenike pozivaju plakati Kako pravilno čitati knjigu i Preporuke čitalačkog stožera OŠ Đurđevac koje je izradila učiteljica njemačkog jezika Maja Šalamon Nemet. Zadatke koje su učenici kao knjiški detektivi istraživali na Internetu, osmislila je knjižničarka Nataša Švaco. Učenici su tragali za autorima poznatih citata, a prema zadanim ulomcima iz e-lektira otkrivali su naslove knjiga i imena i prezimena njihovih autora.

U online obilježavanju manifestacije Noć knjige sudjelovalo je 9 učenika.

U potrazi su sudjelovali Ema Domišljanović, 6. d, Nika Švaco, 8. b, Nika Kopričanec, 6. c i David Kuzmić, 8. d., Ana Jakupčić, 5. a, Veronika Jakupčić, 5. a, Ana Gavrić, 6. c, Matea Ščuka, 8. d, Luka Grumerec, 7. d.

Svi učenici koji su uspješno odradili zadatak u prvom pokušaju bit će nagrađeni knjigama, a svi sudionici slatkišima. Druženje ćemo organizirati u knjižnici kad počne nastava.

Čestitamo svim sudionicima.

U nastavku su preporuke učenika za čitanje:

David Kuzmić, 8. d

"Doživljaji dobrog vojaka Švejka" je svakako klasik europske, a rekao bih i svjetske književnosti. Odmah bih napomenuo da će se čitatelji s ovih prostora odlično povezati s glavnim junakom i samom radnjom zbog slične povijesti u opisanom razdoblju i stila humora. Radnja se odvija u vrijeme i neposredno prije Prvog svjetskog rata na prostoru Austro-Ugarske, točnije u Češkoj, a glavni lik je umirovljeni vojnik Švejk koji spletom okolnosti biva mobiliziran u austrougarsku vojsku. Ubrzo nakon početka čitanja ovaj roman mi je postao jedno od najdražih književnih djela koja sam dosad pročitao. Roman obiluje crnim humorom i satirom te predstavlja piščev komentar na stanje u Češkoj tijekom Prvog svjetskog rata. Likovi su zapravo karikature koje predstavljaju pojedinu društvenu skupinu ili osobinu toga vremena, a sama radnja je prepuna iskarikiranih i pretjeranih događaja. Sve to pridonosi humoru i čini ovaj roman jedinstvenim. Knjiga je obiluje njemačkim izrazima i dijalozima, tako da postoji velika vjerojatnost da ćete, čitajući je, oplemeniti svoje poznavanje tog jezika. Knjigu bih preporučio svim ljubiteljima i poznavateljima povijesti toga vremena te zrelijim čitateljima koji će znati cijeniti i razumjeti ovu vrstu humora.

Ema Domišljanović, 6. d

Konrad ili dijete iz limenke je jako  zanimljiva i svidjela mi se. Bila je jako  zabavna. Uživala sam čitajući je. Preporučila bih je i ostalima, jer je poučna i govori o dječaku koji je došao u limenci – bio je jako poslušan, uredan, marljiv, pristojan i nije volio raditi nered. Kad su ljudi iz  tvornice došli po njega jer su ga poslali na krivu adresu, Konrad nije htio otići i onda ga je prijateljica naučila o ružnom ponašanju pa ih je Konrad tako otjerao, jer drugi roditelji nisu htjeli takvo neposlušno dijete. U knjizi mi se svidjelo kako je Konrad otjerao ljude iz tvornice jer oni su ga napravili tako poslušnim i pristojnim pa su se začudili zašto je tako nepristojan. Mislim da ne treba svako dijete biti kao Konrad, jer sva su djeca zaigrana i kad bi svi bili kao Konrad, svijet bi se jako promijenio.  

Nika Švaco, 8. b

Alkemičar je knjiga za one koji vole "supernatural".

"Vukodlaci, vještice, vampiri

otvori ovu knjigu

i u svijet magije zaviri." 

Luka Grumerec, 7. d

Trenutno čitam knjigu pod nazivom Zmaj ispod Staroga grada. Meni se ova knjiga jako svidjela, jer ja zabavna, napeta, avanturistička i pomalo čudna. Baš iz tih razloga bih ju preporučio drugim čitateljima.

Uživajte u čitanju !!! 

Nika Kopričanec, 6. c

Poljubit ću je uskoro, možda

Čitajte ovo djelo s ljubavlju i veselju, a ne bezvoljno i dosadno.

Veronika Jakupčić, 5. a

Gregov dnevnik  Svi ljubitelji knjiga preporučujem Vam da  pročitate ovu knjigu,   jer je puna zabavnih događaja i možete iz nje  nešto novo naučiti. 

Matea Ščuka, 8. d

U zadnje vrijeme bavim se čitanjem trilogije autorice Rachel Hawkins: ,,Hekatina škola“, koja me blago rečeno oduševila. To je znanstveno fantastična priča u kojoj se pojavljuju duhovi, vještice, vukodlaci i druga čarobna stvorenja. Najdraža knjiga iz trilogije mi je „Moć grimorija“. Ukratko… djevojka Sofia Mercer u prvom djelu trilogije, koji nosi isti naziv „Hekatina škola“, otkriva da ima moći tj. da je vještica, no privlačila je previše ljudske pažnje i zato je poslana u Hekatinu školu za neposlušne metamorfe (čarobna stvorenja). Sofia uči kontrolirati svoje moći i bori se protiv zlog društva koje je se želi riješiti. U finalnom dijelu Sofija saznaje da nije ono što je mislila, i uz tu spoznaju mora spašavati prijatelje i svoje najbliže, a ne samo svoj život. Moje tople preporuke.

Ana Gavrić, 6. c

Poljubit ću je uskoro, možda  preporučila bih najviše tinejdžerima, jer je ta tema više za njih, ali svakako ju može pročitati tko god želi. Knjiga je jako zanimljiva i zabavna i vjerujem da će se svima svidjeti, a ponekoga i nasmijati. 

Ostale obavijesti

21. lipnja 2024.

Učenici prvog i drugog razreda produženog boravka u obilasku Đurđevca

Učenici 1. i 2. razreda produženog boravka uživali su u nizu aktivnosti u zadnjem tjednu ove nastavne godine.  U ponedjeljak, […]

21. lipnja 2024.

PROJEKT STEAM NOVINE

Tijekom nastavne godine 2023./2024. u sklopu nastavnih predmeta fizika, kemija, biologija, matematika, informatika i likovna kultura učitelji iz navedenih predmeta […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content