NASLOVNICA / Matematika / Svjetski dan tablice množenja

Svjetski dan tablice množenja

Autor: Ana Cenkovčan

07. listopada 2022.

Povodom Dječjeg tjedna učenici 6.a razreda OŠ Đurđevac obilježili su Svjetski dan tablice množenja (World Multiplication Table Day).

Projekt je inicijativa koju je pokrenuo Andrzej Grabowski, matematičar i tvorac matematičkih karata Grabowski`s „Tablice množenja“, te od 1998. pokretač Poljskog natjecanja u znanju tablice množenja.
Glavna svrha projekta je popularizacija zabavnog oblika učenja i učenja matematike. Događaj WMT Day potiče sve da se prisjete osnovnih pravila i svojstava množenja na zabavan i neobičan način.

Na zabavan i netipičan način učenici su ponovili i utvrdili tablicu množenja, rješavajući vremenski ograničene matematičke kartice, puzzle, kvizove, logičke zadatke, križaljke, magične kvadrate, te su ukućane ispitivali tablicu množenja.

Svi učenici dobili su čokoladice s bedžom World Multiplication Table Day, MT expert certificate, a najuspješniji medalje.

Ostale obavijesti

02. svibnja 2024.

MATHEMA u Koprivnici 2024. – ekipno matematičko natjecanje

Dana 29. travnja 2024. u Koprivnici u Osnovnoj školi “Braća Radić” je održano ekipno natjecanje iz matematike “Mathema” koje je […]

26. veljače 2024.

Županijsko natjecanje iz matematike

U ponedjeljak 26. veljače 2024. održano je Županijsko natjecanje iz matematike u Gimnaziji Fran Galović u Koprivnici. Sudjelovalo je troje učenika […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content