NASLOVNICA / Biologija / Sedmaši u Regionalnom centru kompetentnosti u poljoprivredi

Sedmaši u Regionalnom centru kompetentnosti u poljoprivredi

Autor: Martina Lovrak Ivanov

20. studenoga 2023.

U petak 17. studenog učenici 7.b i 7.a te u ponedjeljak učenici 7.c i 7.d razreda posjetili su Srednju školu “Arboretum Opeka” u Marčanu koja je Regionalni centar kompetentnosti u poljoprivredi. Naša škola sudjelovala je u projektu koji je organizirala Srednja škola “Arboretum Opeka” Marčan za osnovne škole nekoliko županija. Učenici su osim sudjelovanja u radionici izrade aranžmana koji su ponijeli svojim domovima mogli vidjeti i čuti mnogo toga što ova Srednja škola nudi. Škola se nalazi blizu poznatog arboretuma koji i danas ljepotom i bogatstvom biljnih vrsta oduševljava brojne posjetitelje koja i služi kao učionica na otvorenom budućim cvjećarima i vrtlarima, veterinarskim tehničarima i drugim budućim zanimanjima.

Učenici su razgledali dendrološki rasadnik, staklenike, plastenike, kontejnersku stanicu, dio ratarskih površina, klijališta, povrtnjak, voćnjak, staje za krave muzare, konje i perad. Učenici su mogli vidjeti i obnovu dvorca koji će biti u funkciji učeničkog doma s laboratorijima i restoranom.

Učenicima je ova izvanučionička nastava bila u potpunosti besplatna.

Učitelji u pratnji bili su: Katica Tomrlin, Kristina Benko Markovica, Tamara Debač, Martina Lovrak Ivanov, Milan Kos i Zoran Vidaković.

Ostale obavijesti

11. travnja 2024.

Herbarij

Drage učenice i učenici 6. i 8. razreda u prilogu imate neke od popisa biljaka za herbarij.  Ako ste zaboravili […]

12. ožujka 2024.

Natjecanje Crvenog križa

U subotu 9. ožujka u prostorima Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva održano je Međuopćinsko natjecanje Crvenog križa na kojem su sudjelovali […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content