NASLOVNICA / Edutorij / Sat povijesti u Muzeju grada Đurđevca

Sat povijesti u Muzeju grada Đurđevca

Autor: Katica Tomrlin

01. listopada 2023.

Dana 19. i 20. rujna učenici 5.c i 5.d razreda imali su sat povijesti umjesto u učionici u Muzeju grada Đurđevca. Tema posjeta bila je „Povijesni izvori u Muzeju grada Đurđevca“, kojom su učenici ponovili i proširili znanja s redovne nastave.

U muzeju nas je dočekala ravnateljica muzeja Edita Janković Hapavel  koja nam je ispričala što je muzej, tko radi u muzeju, kako se čuvaju muzejski predmeti.

Nakon kratkog  uvodnog predavanja ravnateljice muzeja  slijedili su zadaci za učenike. Podijeljeni u skupine učenici su rješavali listiće, te istraživali koje se sve vrste povijesnih izvora nalaze u našem muzeju.  Učenici su u  muzeju pronašli veliki broj povijesnih izvora, materijalnih, slikovnih, zvukovnih i pisanih,  a saznali su i što je to nematerijalno kulturno dobro.

Učenici su pažljivo slušali i pokazali interes za zavičajnu povijest postavljajući pitanja i rješavajući postavljene zadatke.

Također su pokazali zadovoljstvo što smo sat održali  izvan učionice.

Posjet muzeju probudio je interes za prošlost svog zavičaja, a upravo je to jedan od glavnih ciljeva nastave povijesti.

Ostale obavijesti

28. studenoga 2023.

“Ruksak pun kulture” u našoj školi – predstava Medo Bedo

Područne škole Budrovac, Čepelovac, Mičetinac, Sirova Katalena i ona za djecu s teškoćama u razvoju su u prošloj godini bile […]

27. studenoga 2023.

Helena Pintar i Franka Martinčić predstavljale našu školu na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva

Dana 25. studenoga 2023., učenice Helena Pintar i Franka Martinčić sudjelovale su na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva za osnovne i […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content