NASLOVNICA / Edutorij / Sat povijesti u Muzeju grada Đurđevca

Sat povijesti u Muzeju grada Đurđevca

Autor: Katica Tomrlin

01. listopada 2023.

Dana 19. i 20. rujna učenici 5.c i 5.d razreda imali su sat povijesti umjesto u učionici u Muzeju grada Đurđevca. Tema posjeta bila je „Povijesni izvori u Muzeju grada Đurđevca“, kojom su učenici ponovili i proširili znanja s redovne nastave.

U muzeju nas je dočekala ravnateljica muzeja Edita Janković Hapavel  koja nam je ispričala što je muzej, tko radi u muzeju, kako se čuvaju muzejski predmeti.

Nakon kratkog  uvodnog predavanja ravnateljice muzeja  slijedili su zadaci za učenike. Podijeljeni u skupine učenici su rješavali listiće, te istraživali koje se sve vrste povijesnih izvora nalaze u našem muzeju.  Učenici su u  muzeju pronašli veliki broj povijesnih izvora, materijalnih, slikovnih, zvukovnih i pisanih,  a saznali su i što je to nematerijalno kulturno dobro.

Učenici su pažljivo slušali i pokazali interes za zavičajnu povijest postavljajući pitanja i rješavajući postavljene zadatke.

Također su pokazali zadovoljstvo što smo sat održali  izvan učionice.

Posjet muzeju probudio je interes za prošlost svog zavičaja, a upravo je to jedan od glavnih ciljeva nastave povijesti.

Ostale obavijesti

09. srpnja 2024.

Naša škola treću godinu za redom dobila oznaku Sigurnija škola

U sklopu projekta “Sigurnija škola” u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa naša škola je i u ovoj školskoj godini, trećoj za […]

15. lipnja 2024.

Pobjednici u sakupljanju baterija na nagradnoj terenskoj nastavi

U srijedu 12. lipnja 2024. godine učenici koji su pobijedili u sakupljanju baterija ove školske godine u našoj školi bili […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content