NASLOVNICA / Biologija / Pobjednici u sakupljanju baterija na terenskoj nastavi

Pobjednici u sakupljanju baterija na terenskoj nastavi

Autor: Martina Lovrak Ivanov

21. lipnja 2023.

U utorak 21. lipnja 2023. godine učenici koji su pobijedili u sakupljanju baterija ove školske godine u našoj školi bili su na terenskoj nastavi u Koprivnici. To su bili slijedeći razredi: 5.b sa svojom razrednicom Sanjom Vlah Maznik, 6.d sa svojim razrednikom Milanom Kosom i 5.d sa svojom razrednicom Davorkom Hrženjak. Prvo mjesto u sakupljanju osvojio je 5.b razred.

Polazak je bio u 8.00 sati s Trga sv. Jurja u Đurđevcu.

Po dolasku u Koprivnicu, oko 9.00 sati,  najprije su učenici posjetili kino Velebit te pogledali film Kapetanica Nova teme ekološkog karaktera. U filmu se radi o djevojci koja se iz budućnosti vraća 25 godina unazad i pokušava spasiti svijet od katastrofe kopanja Sjevernog pola koji će u budućnosti osloboditi velike količine metana i gotovo uništiti život na Zemlji.

Nakon toga s učenicima se išlo na bazene Cerine gdje su učenici plivali dva sata na bazenima uz nadzor učitelja i spasioca bazena Cerine. Nekim učenicima to je bio prvi dolazak na te bazene. Na bazenima su se provodile igre s loptom.

Nakon bazena posjetili smo Muzej prehrane Podravka te uz vodiča upoznali način proizvodnje hrane. Za sam kraj učenici su posjetili slastičarnicu i pojeli sladoled.

Oko 15.45 sati krenuli smo prema Đurđevcu. Učenici su bili vrlo dobro raspoloženi, razgovarali su i pričali dogodovštine s izleta. Na Trg sv. Jurja u Đurđevac smo stigli u 16:20. Terenska nastava financirana je iz donacije poduzeća Friš iz Križevaca. Ostvareni su svi planirani ishodi.

Ovim vrijednim projektom učenici uče odvajati otpad u za to potrebne kontenjere, upozanju se sa reciklažom te razvijaju ekološki način razmišljanja i ono što je najvažnije teže održivom razvoju.

             Voditeljica projekta : Martina Lovrak Ivanov

Ostale obavijesti

15. svibnja 2024.

Šesti razredi u posjeti pročistaču voda

Učenici 6.d i 6.c razreda u četvrtak 9. svibnja posjetili su Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) Komunalija Đurđevac s […]

02. svibnja 2024.

Eko modna revija 2024.

Ovom manifestacijom pokušavamo potaknuti širu javnost na recikliranje otpada te smanjiti štetu prirodi koju čovjek kojem je podaren razum i […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content