NASLOVNICA / Biologija / "Petaši za pet" posjetili Dravsku priču

“Petaši za pet” posjetili Dravsku priču

Autor: Martina Lovrak Ivanov

22. svibnja 2023.

U petak, 19.5.2023. u sklopu preventivnog programa i projekta prepoznatog od Ministarstva znanosti i obrazovanja pod nazivom “Petaši za pet” sva četiri peta razreda posjetili su “Dravsku priču” u Noskovcima. Na tom području bioraznolikost je prepoznata kroz različite kategorije zaštite: Spomenik parkovne arhitekture, Natura 2000, Regionalni park Mura-Drava, Rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav i Europski zeleni pojas.

U sklopu projekta naglasak je na učenike i na njihovo mentalno zdravlje u sklopu kojeg se preporuča boravak u prirodi. Tijekom boravka ovom višestruko zaštićenom području učenici su imali stručna vođenja kroz perivoj, oporavilište za rode, poučni povrtnjak, vrt mirisnih doživljaja i labirint u obliku sove.

U unutrašnjim prostorima izvrsno osmišljenih, uređenih i vođenih učenici su se mogli upoznati s mnogim životinjskim i biljnim vrstama poput dabra, raznih ptica, vodozemaca, njihovim glasanjem i upoznati s njihovim prilagodbama u prirodi. Tijekom razgledavanja učenici su promatrali pripremljene preparate kukaca, algi i drugih preparata mikrosopom i lupom.

Učenici su imali priliku vidjeti interaktivni akvarij i endemski vrste dunavskog slijeva, pogledati film “plovidbe” rijekama Dunavom, Dravom i Murom te kroz multimedijski prostor upoznati život šišmiša.

Učenike na terenskoj nastavi pratili su njihovi razrednici Sanja Vlah Maznik, Martina Carek, Davorka Hrženjak, Saša Senjan te učitelji voditelji projekta Zoran Vidaković, učitelj Likovne kulture, Marija Sladoljev, psihologinja škole i učiteljica Prirode i Biologije Martina Lovrak Ivanov.

Ostale obavijesti

15. svibnja 2024.

Šesti razredi u posjeti pročistaču voda

Učenici 6.d i 6.c razreda u četvrtak 9. svibnja posjetili su Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) Komunalija Đurđevac s […]

02. svibnja 2024.

Eko modna revija 2024.

Ovom manifestacijom pokušavamo potaknuti širu javnost na recikliranje otpada te smanjiti štetu prirodi koju čovjek kojem je podaren razum i […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content