NASLOVNICA / Biologija / Natjecanje Crvenog križa

Natjecanje Crvenog križa

Autor: Martina Lovrak Ivanov

15. ožujka 2023.

U subotu 4.ožujka 2023. godine u Strukovnoj školi u Đurđevcu održano je natjecanje Crvenog križa na kojem je sudjelovala naša vrijedna ekipa podmlatka.

Natjecanje je posebnog karaktera jer učenici pristupaju na četiri pismena djela natjecanja na kojem odgovaraju na pitanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu , Međunarodnom humanitarnom pravu, Ljudskim pravima i pravima djeteta te o pravilima pružanja prve pomoći . Nakon pismenih radilišta pristupa se dvama praktičnim radilištima na kojima ekipa pruža prvu pomoć trojici ozlijeđenih, zove hitnu i daje izvještaj na kraju saniranja ozljeda.

Ovo natjecanje je ekipno gdje je naša ekipa Peklića pokazala zajedništvo, snalažljivost u pružanju prve pomoći te veliku želju i volju u razvijanju humanitarnog djelovanja usmjerenog na pružanje pomoći drugima.

Ekipa je osvojila drugo mjesto. Našu školu su predstavljali slijedeći učenici: Klara Dogan, 8.b- vođa ekipe, Lana Šabarić, 8.a, Ida Flanjek, 8.a, Jakov Peršić, 7. a, Ana Zlatec, 8.b i Vita Flamaceta 6.a. Naši manekeni koji su na natjecanju glumili ozlijeđene bile su Lara Hosi, 6.a. i Helena Novogradec 5.b. Tijekom godine s nama je uvježbavao ozljede i Filip Šipek koji nije mogao pristupiti natjecanju taj dan. Zahvaljujemo se medicinskoj sestri Biserki Zobunđija na demonstraciji realističnog prikaza ozljeda za vrijeme zimskih praznika.

Ponosni smo na naše učenike u pružanju prve pomoći koji će 22. svibnja u Zagrebu posjetiti centralno središte Hrvatskog Crvenog križa i prisustvovati edukaciji u pružanju prve pomoći.

Voditeljica ekipe podmlatka Crvenog križa učiteljica Biologije Martina Lovrak Ivanov

Ostale obavijesti

16. ožujka 2023.

Najava eko modne revije

Eko modna revija u ovoj školskoj godini će se održati u četvrtak 27.4. 2023. u 18:30 sati u Domu kulture.  […]

16. ožujka 2023.

Županijsko natjecanje iz Biologije

U petak 10. ožujka 2023. godine održano je Županijsko natjecanje iz Biologije. Iz naše škole na natjecanje pozvano je dvoje […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content