NASLOVNICA / Biologija / Naši humanitarci u Zagrebu

Naši humanitarci u Zagrebu

Autor: Martina Lovrak Ivanov

12. ožujka 2024.

Polaznici izvannastavne aktivnosti Crvenog križa u srijedu 6. ožujka 2024. odradili su svoju dugo planiranu terensku nastavu u centralnu središnjicu Hrvatskog Crvenog križa u Zagreb.

Jedna od radionica koje su učenici tamo imali bila je radionica prve pomoći gdje su svi učenici ponovili i utvrdili oživljavanje i bočni položaj. Prva pomoć je skup postupaka kojima pomažemo ozlijeđenoj ili naglo oboljeloj osobi do dolaska stručne medicinske pomoći.

Upoznali su se sa službom traženja, dobrovoljnim darivanjem krvi, pripremom i odgovorom na krizne situacije poput potresa, poplava, klimatskih promjena, ratova, socijalnim programima HCK, pravilima volontiranja u kojem su se naši članovi nekoliko puta okušali u svojem Gradskom Crvenom križu Đurđevac.

Također upoznali su Službu spašavanja na vodi i kako postati spasiocem, sadržajem torbe za krizne situacije, posudionicom medicinskih i ortopedskih pomagala, razgovarali o nasilju na internetu i mogućim prijevarama te načina kako se zaštititi i još mnogo toga.

Do sada su naučili pružiti prvu pomoć svima u potrebi bez obzira na vjeru, nacionalnost, boju kože, spol, dob itd. A od tog dana odlučili su se i za druge vrste humanitarnog djelovanja. Na jednoj od zajedničkih fotografija vide se njihovi prstići koji su krenuli sa dobrih djelima i jednog dana odlučili su napraviti mnogo dobrih djela tijekom svog humanitarnog djelovanja kroz život.

Nakon vremena provedenog u Hrvatskom Crvenom križu naši humanitarci pogledali su film u Cineplexx kinu Škola čarobnih životinja snažne poruke našim školarcima.

Odmah nakon terenske nastave nakon dva dana naši vrijedni učenici ugostili su naše medicinarke Biserku Zobunđiju i Sofiju Pašu iz Gradskog Crvenog križa Đurđevac koje su im prezentirale šminkanje manekena kod realističnog prikaza ozljeda.

Mentorica Martina Lovrak Ivanov

Ostale obavijesti

11. travnja 2024.

Herbarij

Drage učenice i učenici 6. i 8. razreda u prilogu imate neke od popisa biljaka za herbarij.  Ako ste zaboravili […]

12. ožujka 2024.

Natjecanje Crvenog križa

U subotu 9. ožujka u prostorima Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva održano je Međuopćinsko natjecanje Crvenog križa na kojem su sudjelovali […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content