NASLOVNICA / Likovna kultura / Naše učenice postigle izvrsne rezultate na LIK-u 2022.

Naše učenice postigle izvrsne rezultate na LIK-u 2022.

Autor: Antonela Carek

24. ožujka 2022.

Županijsko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2022. održano je u utorak, 22. ožujka 2022., u Likovnoj galeriji Križevci.

Domaćin županijske razine natjecanja LIK (Natjecanje-izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna koprivničko-križevačke županije) bila je Osnovna škola Vladimir Nazor Križevci i Gradski muzej Križevci, točnije Likovna galerija.

Naša učenica, Una Dujmović (8. a) osvojila je prvo mjesto sa svojim likovnim radom pod nazivom Čudnonogaš. Iz naše škole sa svojim likovnim radovima na ovogodišnjem LIK-u na županijskoj razini sudjelovale su i učenice Ema Domišljanović (8.d) i Sara Zebec (8.a).

Sudionici ovogodišnjeg Natjecanja – izložbe učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna Koprivničko-križevačke županije LIK 2022. stvarali su na temu Ljudsko tijelo.

Osnovnoškolci su istraživali na temu Ljudsko tijelo, a zadatak je bio rekomponirati CB fotografiju (fotokopiju) renomiranog umjetničkog djela s temom ljudskog tijela uz primjenu ritma ploha u odabranom komplementarnom kontrastu u likovnoj tehnici kolaža.

LIK je već tradicionalno natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna koje organiziraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za odgoj i Obrazovanje.

Ove školske godine na županijskom natjecanju Koprivničko – križevačke županije sudjelovalo je pedeset i šest učenika iz osnovnih škola i šestero gimnazijalaca. Županijsko povjerenstvo će na Državnu razinu natjecanja uputiti tri najbolja osnovnoškolska i tri gimnazijska likovna rada. Ove godine učeničko likovno stvaralaštvo predstavljeno je publici prigodnom izložbom u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci, te virtualnom izložbom. Na takav način, javnom izložbom učeničkih radova dostupnih i široj javnosti, izloženi radovi svima su inspiracija za stvaralaštvo.

Prosudbeno povjerenstvo Županijskog natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2022. u kategoriji 1A i 2A na temu natjecanja: Ljudsko tijelo imenovano od strane Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport KKŽ-a.

  • Igor Brkić – ak.kipar-prof. likovne kulture (predsjednik povjerenstva)
  • Tea Hatadi, mag.educ.art. (član povjerenstva)
  • Ana-Marija Smoljanec, mag.educ.art. ( član i tajnik povjerenstva)

učitelj Zoran Vidaković

Poveznica na virtualnu izložbu: https://sites.google.com/view/lik-2022/predgovor

Ostale obavijesti

24. ožujka 2022.

Naše učenice postigle izvrsne rezultate na LIK-u 2022.

Županijsko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2022. održano je u utorak, 22. […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content