NASLOVNICA / Biologija / Izložba faune jadranskog podmorja u našoj školi

Izložba faune jadranskog podmorja u našoj školi

Autor: Martina Lovrak Ivanov

12. svibnja 2023.

U ponedjeljak 8. svibnja našu školu posjetila je udruga Scientario iz Zagreba s vrlo vrijednom izložbom. Svi učenici naše matične škole i Odjela za učenike s teškoćama u razvoju prisustvovali su stručnom predavanju i razgledu zbiraka faune jadranskog podmorja.

Učenici su bili podijeljeni u grupe od dva do tri razreda od jutra do šestog sata popodnevne smjene. U sklopu jednog školskog sata poslušali su izvrsno predavanje prilagođeno njihovoj dobi te pregledali brojne zbirke- riba, rakova, bodljikaša, spužvi, koralja i puževa.

Osim razgleda učenicima se ukazivalo na nikad veću potrebu za očuvanjem okoliša, na probleme zagađenja mora, ugrožavanja krhkog ekosustava kakvo je naše malo, plitko i zatvoreno jadransko more, na potrebu očuvanja bioraznolikosti te postojanje zakonom zaštićenih vrsta.

Učenici su mogli neke vrste uzeti u ruke i bolje ih upoznati. U eksponatima svaka izložena vrsta imala je hrvatski i znanstveni naziv te kraći opis. Izložba s predavanjem je odobrena i preporučena od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske kao i od Agencije za odgoj i obrazovanje.

Učenici nisu krili oduševljenje nakon zanimljive i poučne izložbe koju su poželjeli ponovno ugostiti u našoj školi.

Učiteljica Biologije Martina Lovrak Ivanov

Ostale obavijesti

15. svibnja 2024.

Šesti razredi u posjeti pročistaču voda

Učenici 6.d i 6.c razreda u četvrtak 9. svibnja posjetili su Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) Komunalija Đurđevac s […]

02. svibnja 2024.

Eko modna revija 2024.

Ovom manifestacijom pokušavamo potaknuti širu javnost na recikliranje otpada te smanjiti štetu prirodi koju čovjek kojem je podaren razum i […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content