NASLOVNICA / Novosti / E-twining projekt: Plastične vrećice, da ili ne?

E-twining projekt: Plastične vrećice, da ili ne?

Autor:

13. lipnja 2018.

Naša škola uključila se u e-twinnig projekt iz područja ekologije, koji upoznaje učenike s odgovornim ponašanjem prema okolišu. Projekt je trajao od rujna 2017. do lipnja 2018. U projektu su sudjelovale škole iz Hrvatske, Srbije i Slovačke.

Nakon formiranja tima koji će raditi na projektu, učenici su izradili prezentaciju u kojoj su predstavili našu školu i naš tim. U projektu su sudjelovala 4 učitelja (Nada Kožar, Zoran Vidaković, Martina Lovrak Ivanov i Davorka Hrženjak) i 43 učenika (koji su to učenici možete vidjeti u prezentaciji klikom na poveznicu na kraju teksta).

Svaka škola trebala je izraditi prijedlog za logo projekta, a zatim je izabran logo koji će predstavljati cijeli ovaj projekt. Prijedlog loga naše škole proglašen je najboljim i izabran je za logo cijelog projekta. Logo su izradili učenici Andrija i Leonarda Hrženjak.

Učiteljica Nada Kožar je s grupom učenika istražila sastav plastičnih vrećica, njihovu štetnost za okoliš i koje su manje štetne alternative. Pomoću alata Piktochart izradili su poster gdje su zabilježili sve rezultate istraživanja.

http://twinspace.etwinning.net/files/collabspace/1/21/621/44621/images/b0bee70f.png

U sklopu projekta zadatak je bio i odraditi radionice vezane uz plastične vrećice, napraviti kazališnu predstavu s eko temom, izraditi kostime i sl. Mi smo se odlučili izraditi pozornicu za tradicionalnu priredbu „Pozdrav proljeću“. U sklopu te priredbe održana je i eko modna revija s kreacijama od plastičnih vrećica.

Učitelji Zoran Vidaković i Martina Lovrak Ivanov su s učenicima izrezivali plastične vrećice i slagali kako bi dobili željeni uzorak. Zatim su glačanjem plastičnih vrećica dobili plastično platno  koje su iskoristili za pozornicu.

http://create.piktochart.com/output/30981672-new-piktochart

Učiteljica Dijana Kolarić je organizirala eko-modnu reviju u kojoj su učenici pokazali svoju kreativnost i izradili odjevne predmete od plastičnih vrećica.

Ostali sudionici projekta čestitali su nam na realizaciji ovog projekta.

Priloženi dokumenti:
286_Predstavljanje_skole.pptx

Ostale obavijesti

09. srpnja 2024.

Naša škola treću godinu za redom dobila oznaku Sigurnija škola

U sklopu projekta “Sigurnija škola” u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa naša škola je i u ovoj školskoj godini, trećoj za […]

03. srpnja 2024.

Završna svečanost učenika osmih razreda

U utorak, 2. srpnja 2024. godine, u Domu kulture održana je završna svečanost učenika osmih razreda. Na početku programa nazočne […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content