NASLOVNICA / Događanja i obavijesti - knjižnica / Županijsko natjecanje "Čitanjem do zvijezda"

Županijsko natjecanje “Čitanjem do zvijezda”

Autor: Nataša Švaco

03. ožujka 2021.

U ponedjeljak i utorak, 1. i 2. ožujka 2021. godine održano je online Županijsko natjecanje “Čitanjem do zvijezda”. Naše učenice, Sara Martinčić, 6. c, Ema Domišljanović, 7. d i Ivona Kožar, 8. a, osvojile su 2. mjesto u kategoriji pismenog ispita. Ema je sudjelovala i u kategoriji kreativnog uratka – plakata te osvojila 1. mjesto na Županiji. U obje kategorije pozvani smo na Državno natjecanje koje će se održavati online 10. i 11. svibnja 2021. godine.

U kategoriji pismenog ispita provjeravalo se znanje iz sadržaja četiriju pročitanih knjiga, detalji, čitanje s razumijevanjem, poveznice u svim knjigama, znanje iz povijesti hrvatskoga jezika, ali i sadržaji iz predmeta povijesti, geografije i opće kulture. Učenice su ispit znanja rješavale individualno, a bodovi svih natjecatelja zajedno čine ukupan rezultat škole. Čestitke marljivim učenicama te njihovim mentorima Antoneli Carek i Nataši Švaco.

U kategoriji kreativnog uratka, ocjenjivalo se oblikovanje kreativnog uratka (elementi vrednovanja: originalnost ideje i jasnoća poruke, čitljivost vizualne poruke, razumijevanje i kreativna primjena odabrane likovne tehnike, likovni jezik) te usmeno predstavljanje i ispitivanje (sadržaj i struktura izlaganja, vještina izlaganja te odgovori na pitanja vezana uz sadržaj) video pozivom. Ema je osvojila maksimalni broj bodova 35. Čestitke Emi na odličnom prezentiranju i obrani svog likovnog rada pred povjerenstvom. Mentori kreativnog uratka: Zoran Vidaković i Nataša Švaco.

Ostale obavijesti

18. svibnja 2024.

Natjecanje u krasnoslovu

Na 11. Natječaju Podravina u stihovima u finale je prošlo 29. autorskih recitala učenika od 5. do 8. r. Učenici […]

16. svibnja 2024.

Podravina u stihovima

U petak 17. svibnja u 17:30 u Domu kulture održat će se priredba Podravina u stihovima povodom veličanja pjesništva, kreativnog pisanja i javnog nastupa učenika. Ovom javnom priredbom i natjecanjem u […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content