NASLOVNICA / Novosti / Zlato i bronca na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske

Zlato i bronca na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske

Autor: Marija Dautanec Božić

25. ožujka 2019.

Učenici  Odjela za učenike s teškoćama u razvoju Đurđevac  sudjelovali su na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske u školskoj godini 2018./2019. za učenike s intelektualnim teškoćama.  Prvenstvo je održano u Poreču od 20. do 22. ožujka 2019. godine. Hrvatski školski sportski savez organizator je Državnog prvenstva u kojem učenici iz centara za odgoj i obrazovanje te osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj pokazuju svoja sportska znanja iz četiri sporta: atletike, plivanja, stolnog tenisa i štafetne igre.

Ekipu naše škole činilo je 8 natjecatelja i 3 voditeljice. Naši učenici: Fran Kiseljak, Roman Oršoš, Davor Oršoš, Mihael Oršuš, Silvija Bogdan, Andreja Horvat, Sanja Balog i Valerija Magdić natjecali su se u disciplinama bacanja loptice, skakanja u dalj i trčanja. Uz njih su kao voditeljice putovale: učiteljice edukacijske- rehabilitacije Marija Dautanec, Maja Huzjak i Matea Tuđina.

Nakon smještaja u hotelu Delfin, svečanog otvaranja Prvenstva i zajedničkog plesa i druženja, drugog dana je započelo natjecanje u kojemu je sudjelovalo preko 300 učenika. Natjecanja iz atletike odvijala su se na gradskom stadionu u Poreču. Naša učenica Sanja Balog osvojila je dvije medalje. Zlatnu medalju u disciplini skok u dalj s mjesta i broncu iz trčanja 60 metara. Kući smo se vratili puni doživljaja, mirisa mora i topline sunca.

Ostale obavijesti

15. travnja 2024.

Kviz znanja povodom Noći knjige

Povodom ovogodišnje Noći knjige organiziramo školski kviz znanja! Tom prigodom organizirana je i prigodna prodaja otpisanih knjiga po simboličnim cijenama. […]

12. travnja 2024.

Natječaj “Podravina u stihovima”

Objavljujemo 11. Natječaj “Podravina u stihovima” za mlade pjesnike u kojem sudjeluju učenici viših razreda. Svi učenici pišu pjesme na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content