NASLOVNICA / Produženi boravak / Zima u produženom boravku – 3. i 4. razredi

Zima u produženom boravku – 3. i 4. razredi

Autor: Klara Kuštro

06. ožujka 2023.

Dugu i uspavanu zimu, učenici produženog boravka, proveli su u igri, kreativnom radu, smijehu i zabavi. Šetnje ulicama grada potaknule su učenike na promatranje biljnog i životinjskog svijeta zimi. Učenici su sakupili otpale grančice i uz malo kartona i boje nastale su ptice stanarice iz mašte. Šetnja je boravkaše dovela i do Muzeja grada Đurđevca u kojem su učenici pogledali izložbu „Elektrografija“ i time obilježili Noć muzeja.

Snježne radosti, tek nakratko su uveselile boravkaše pa osim grudanja nastao je i snjegović. Veseli snjegovići krasili su i zimski pano produženog boravka.

Iako najkraći mjesec u godini, boravkašima je veljača jedan od omiljenih mjeseci. Leptirići u trbuhu, zagonetni pogledi, pisma, šarene maske i nasmijana lica uprljana šećerom ukusnih krafni, samo su malen dio veljače. Učenici su iskoristili sakupljene grančice tako što su ih oslikali temperom i spojili žicom radeći oblik srca. Naučili su što je to činkvina i uspješno su smislili vlastite činkvine povezane s ljubavlju . Odbrojavali su dane do Valentinova tako što su izvlačili zadatke kojima su međusobno poticali prijateljstvo, mir i pažnju.

Nakon Valentinova, boravkaši su obilježili maskenbal tako što su u paru izradili neobične maske.

Učenici produženog boravka obilježili su i Dan ružičastih majica sudjelujući u igrama kojima se željela skrenuti pozornost na prihvaćanje razlika i razumijevanje. Izradom deva u ružičastim majicama i pisanjem poruka protiv nasilja, učenici su zajedno rekli stop nasilju.

Veseli pozdravi do idućeg javljanja!

učiteljica Klara i boravkaši

Ostale obavijesti

26. ožujka 2024.

Uskrsna radionica u Udruzi Mali princ

Učenici produženog boravka četvrtih razreda posjetili su članove Udruge Mali princ. Posjet je bio osmišljen kao radionica povodom nadolazećeg blagdana […]

12. ožujka 2024.

Velikani hrvatske prošlosti – pohvaljen rad Gabriela Šireca

Osnovna škola Grigora Viteza iz Zagreba i vrtić Iskrica u Zagrebu organizirali su natječaj „Velikani hrvatske prošlosti“. Osmu godinu za […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content