NASLOVNICA / Natjecanja / Zero Waste Sportske igre mladih u našoj školi

Zero Waste Sportske igre mladih u našoj školi

Autor: Antonela Carek

07. travnja 2022.

U velikoj sportskoj dvorani naše škole jučer, 6. travnja 2022., održane su Plazma Sportske igre mladih, Zero Waste igre o važnosti zaštite okoliša. Učenici predmetne nastave sudjelovali su u edukaciji o važnosti održivog razvoja, očuvanja okoliša i  reciklaži otpada. Nakon zanimljive interaktivne edukacije, na redu su bila natjecanja na edukativnom poligonu. Mješovite ekipe (dvije djevojčice i dva dječaka) svih razreda predmetne nastave pokazale su svoju sportsku spremnost.

Najuspješniji su bile ekipe 7. b razreda i 8. a razreda, a u napetome finalu pobijedila je ekipa 7. b razreda.

Od 1. travnja nastavu u našoj školi polaze i djeca izbjeglice iz ratom pogođene Ukrajine koji su se također natjecali i to u kategoriji 5. i 6. razreda te u kategoriji 7. i 8. razreda, a organizatori su ih nagradili posebnim nagradama.

Coca-Cola u Hrvatskoj i ove godine podržava nastojanja Plazma Sportskih igara mladih na području održivog razvoja sudjelovanjem u velikoj edukativnoj kampanji Zero Waste – Budi dio Igre – Čuvajmo naš planet. Ovom kampanjom Coca-Cola želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s vlastitim višegodišnjim projektom Svijet bez otpada.

Medijska popraćenost Igara svrstava ih u jedan od najvećih sportskih događaja u Hrvatskoj. Na taj način Igre promiču svoje vrijednosti u društvenoj zajednici. Komunikacijski splet sadržava klasično oglašavanje, vlastitu TV produkciju (emisije Igara na nacionalnim TV), TV prijenose uživo, medijske objave (prilozi na nacionalnim i lokanim TV stanicama, radio stanicama, web portali te u tisku) te društvene mreže (Facebook, Instagram, Linkedin, Tik-Tok).

Ostala Natjecanja

03. lipnja 2024.

Međunarodno natjecanje Klokan bez granica 2024. – pristigle nagrade za najbolje učenike

Međunarodno matematičko natjecanje “Klokan bez granica 2024” održano je 22. ožujka 2024. Ovih su dana na školu pristigle simbolične nagrade […]

18. svibnja 2024.

Natjecanje u krasnoslovu

Na 11. Natječaju Podravina u stihovima u finale je prošlo 29. autorskih recitala učenika od 5. do 8. r. Učenici […]

sva Natjecanja

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content