NASLOVNICA / Novosti / Zdravi doručak – aronija, heljda i lan

Zdravi doručak – aronija, heljda i lan

Autor:

17. studenoga 2018.

U utorak, 13. studenog, u našoj su školi učenici opet jeli zdrav i ukusan doručak. Naše su ga kuharice pripremile od svježeg sira i vrhnja pomiješanog s lanenim sjemenkama koje su namazale na kruh od heljdinog brašna, a učenici su se mogili zasladiti i čajem od aronije.

Ovo je nastavak projekta zdravog doručka u školi jer je poznato da je doručak vrlo važan obrok za školsko dijete. Cilj je ovoga projekta potaknuti stvaranje zdravih prehrambenih navika kod djece te poručiti zašto je važno i dobro koristiti zdrave namirnice u svakodnevnoj prehrani. Također, promoviramo zdrave prehrambene navike te dobrobit tih namirnica koje su nepresušni izvor minerala, vitamina, antioksidansa, energije i regenerativnih tvari. Učenici su svoju kreativnost o važnosti prvoga obroka u danu pokazali crtežima i plakatima na kojima su prikazali zdrave namirnice za školarce. Naše je škola još prošle školske godine uvela i zdravi meni za učenike koji redovno idu u školsku kuhinju, a koji obuhvaća zdrave namirnice proizvedene na domaćim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Ostale obavijesti

30. studenoga 2022.

Predstavljanje ponuda za organizaciju višednevne terenske nastave sedmih razreda u Seget Donji

Na roditeljskom sastanku održanom 29.11.2022. predstavljene su dvije pristigle ponude za organizaciju višednevne terenske nastave sedmih razreda u Seget Donji. […]

30. studenoga 2022.

POSJET GRADSKOJ KNJIŽNICI

Učenici od 1. do 4. razreda Odjela za učenike s teškoćama posjetili su Gradsku knjižnicu Đurđevac. Ondje su im tete […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content