NASLOVNICA / Novosti / Završnica projekta "Mala akademija financija"

Završnica projekta “Mala akademija financija”

Autor:

11. lipnja 2019.

Dana 11.6.2019. učenici 5.d,6d. i 8.c sudjelovali su na Završnoj svečanosti projekta "Mala akademija financija"  u Nacionalnoj i sveučilišnoj knižnici u Zagrebu,

       Podsjetimo, na Malu akademiju financija prijavilo se sve zajedno 80 škola, a 20 najboljih ušlo je u drugi krug natjecanja.

Nakon toga, docentice Ekonomskog fakulteta Andrea Lučić i Dajana Barbić obišle su osnovne škole u 18 hrvatskih gradova, gdje su učenicima održale predavanja o štednji, kamatama, tekućem računu i drugim važnim temama iz područja financijske pismenosti.

Nakon predavanja, đaci su imali 45 dana da osmisle kreativan i originalan završni rad kojim su pokazali svoje znanje naučenog. Dana 11.6.2019.  stručni tim birao je najbolji rad   iz područja financijske pismenosti i to u dvije kategorije, za učenike petog i šestog, te sedmog i osmog razreda.Našu školu u prvoj kategoriji predstavljali su učenici 5.d i 6. c razreda s mentoricom učiteljicom informatike Davorkom Hrženjak , a u drugoj kategoriji učenici 8.c razreda s učiteljicom fizike Natašom Mikuš.

Iako nismo osvojili prvu  nagradu,učenici su se zabavili i  nešto  naučili o finacijskoj pismenosti. Kasnije su nas domaćini počastili malim hamburgerima i raznim drugim poslasticama.

Nakon proglašenja pobjednika autobusom smo se uputili u Memorijalni-muzejski centar  Dražen Petrović u kojemu smo poslušali zanimljivo predavanje o Draženovom životu, upornosti,radu i trudu. Školi je voditeljica centra poklonila dvije košarkaške lopte s likom Dražena Petrovića.

Kasnije smo se odvezli autobusom do City  Centera u kojemu smo u CineStaru pogledali projekciju filma Aladin.Nakon ugodnog druženja i puni novih saznanja uputili smo se u popodnevnim satima u naš prekrasan Đurđevac. Čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali u projektu Mala akademija financija na trudu i radu. Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/zavrsnica-projekta-mala-akademija-financija-stiglo-vise-od-400-djece-1325271 – www.vecernji.hr

Ostale obavijesti

21. rujna 2023.

Zaziv Duha Svetoga za početak školske godine 2023./2024. u Odjelu za učenike s teškoćama u razvoju

U srijedu 20. rujna, djelatnici i učenici naše škole prisustvovali su svetoj misi u župnoj crkvi sv. Jurja u Đurđevcu. […]

20. rujna 2023.

Dječji recital kajkavske poezije

Već drugu godinu zaredom naša učenica iz 4. d razreda, Maja Pecikozić izabrana je za javni nastup u Krapini na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content