NASLOVNICA / Novosti / Završeno državno Natjecanje iz astronomije u našoj školi

Završeno državno Natjecanje iz astronomije u našoj školi

Autor: Danijel Domišljanović

20. svibnja 2022.

Prigodnim kratkim programom, dodjelom zahvalnica svim sudionicima ovogodišnjeg državnog Natjecanja iz astronomije i proglašenjem najuspješnijih mladih astronoma u Hrvatskoj u kategoriji osnovnih i srednjih škola završeno je državno Natjecanje iz astronomije u školskoj godini 2021./22.

U programu zatvaranja natjecanja koreografijom pod nazivom Srebrna kola, zlaten kotač, koja se sastoji od tradicijskih pjesama i plesova Podravine predstavila se naša mala folklorna skupina, koju čine učenici od 1. do 4. razreda. Nastupio je i kvintet gitara Umjetničke škole Fortunat Pintarić, Područnog odjela Đurđevac koji su svi redom učenici naše škole.

Najsvečaniji dio programa bilo je proglašenje najboljih u kategorijama 5., 6., 7. i 8. razreda osnovne škole te 1., 2., 3. i 4. razreda srednje škole. Eva Čakanić iz OŠ Bogumila Tonija Samobor bila je najbolja u kategoriji 5. razreda, Lovro Barlović iz OŠ Veliko Trgovišće u kategoriji 6. razreda, Nikola Varenina iz OŠ Bogumila Tonija Samobor u kategoriji 7. razreda, a Maša Dobrić iz OŠ Jure Kaštelana Zagreb u kategoriji 8. razreda.

Luka Kvaternik iz Prirodoslovne škole Vladimira Preloga Zagreb bio je najbolji u kategoriji 1. razreda srednjih škola, Fabian Perošić iz Gimnazije Fran Galović Koprivnica u kategoriji 2. razreda srednje škole, Lucija Malarić iz Prirodoslovne škole Vladimira Preloga Zagreb u kategoriji 3. razreda srednje škole, a Amalija Rafaj Škriljevečki iz Prve gimnazije Varaždin u kategoriji 4. razreda srednje škole.

Učenici koji su, prema ocjeni Državnoga povjerenstva, u natjecateljskome dijelu prezentirali najuspješnije praktične radove, te su radove prezentirali i danas u programu zatvaranja državnoga Natjecanja iz astronomije.

Naši gosti, na čelu s višom savjetnicom za astronomiju AZOO-a Ivanom Kuhta Bogić, vrlo lijepim riječima zahvalili su se našoj školi na ugodnom i izvrsno organiziranom gostoprimstvu te obećali da će se vrlo brzo vratiti u naš Đurđevac.

Ostale obavijesti

19. svibnja 2024.

Područne škole sudjeluju u obilježavanju akcije Svibanj- mjesec zaštite od požara

Manifestacija „Svibanj – mjesec zaštite od požara „ nacionalnog je karaktera i provodi se dugi niz godina.Učenici područnih škola Budrovac, […]

18. svibnja 2024.

Natjecanje u krasnoslovu

Na 11. Natječaju Podravina u stihovima u finale je prošlo 29. autorskih recitala učenika od 5. do 8. r. Učenici […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content