NASLOVNICA / Produženi boravak / Zaplovimo u ljeto

Zaplovimo u ljeto

Autor: Klara Kuštro

24. lipnja 2022.

Učenicima produženog boravka, mjesec svibanj i lipanj, bili su ispunjeni raznim aktivnostima. U svibnju su učenici obilježili Majčin dan tako što su crtali sebe i majku. Crtež i poruku su spojili trakom i dobili lijepi poklon za majke. Nakon obilježavanja Majčinog dana, učenici su istraživali što je to portret. Promatrali smo najpoznatije primjere portreta iz povijesti umjetnosti i upoznali se s još jednim novim pojmom, a to je autoportret. Odigrali smo igru u kojoj su se učenici promatrali u ogledalu i opisivali izgled svojeg lica. Nakon igre uslijedio je zadatak u kojem su učenici crtali autoportret iznutra i izvana. Učenicima se ova aktivnost jako svidjela, a posebno su uživali u predstavljanju svojeg autoportreta.

Ove godine, učenici 2. razreda produženog boravka po prvi puta su nastupali na priredbi povodom Dana škole. Učenici su svirali kuhačama na skladbu „Can Can“. Za nagradu počastili smo se sladoledom i zaključili da se trud svih nas isplatio.

Mjesec lipanj u boravku je bio u znaku ljeta. Učenici su ukrasili vrata produženog boravka izrađujući ribe od papirnatih tuljaca. Izrezivali su more od kolaž papira, a origami tehnikom svatko je napravio svoju veselu jedrilicu. Pano u razredu bio je ukrašen ljetnim sandalama. Svaki učenik dizajnirao je svoje ljetne sandale i ponosno ih objesio na uže pokraj suncobrana. Osim sandala, učenici su bili oduševljeni izradom ljetnih narukvica. Svaki učenik izradio je svoju ljetnu narukvicu i ponosno će ju nositi na ljetnim praznicima. Posljednja likovna aktivnost bila je crtanje svjetionika na moru. Uz zvukove mora, učenici su uživali u radu.

Za kraj, svim učenicima, roditeljima, djelatnicima škole i budućim polaznicima produženog boravka želimo dugo, toplo i veselo ljeto!

učiteljica Klara Kuštro

Ostale obavijesti

24. lipnja 2022.

Zaplovimo u ljeto

Učenicima produženog boravka, mjesec svibanj i lipanj, bili su ispunjeni raznim aktivnostima. U svibnju su učenici obilježili Majčin dan tako […]

20. lipnja 2022.

Proljeće s 3. i 4. razredima

Proljeće u produženom boravku 3. i 4. razreda proteklo je u znaku raznih projekata i aktivnosti uz koje su se […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content