NASLOVNICA / Novosti / Zadatak je lak, voli more, šumu, zrak!

Zadatak je lak, voli more, šumu, zrak!

Autor:

20. travnja 2012.

Pod tim geslom su učenici Područnih škola Mičetinac i Budrovac cijeli tjedan u svojim školama kroz  sve nastavne sadržaje govorili o proljeću i zaštiti okoliša te obilježili Dan planeta Zemlje.

Zajedno su održali integrirani nastavni dan u Područnoj školi Mičetinac, 19. travnja 2012. koji su za njih pripremile njihove učiteljice Nada Petrović i Olga Lazar. Nastavni dan započeli su interpretacijom priče Nade Zidar-Bogadi ,,Proljetna budilica” u kojoj se proljetnice ne bude jer su otrovane i bolesne. S radošću su krenuli na nastavu likovne kulture gdje su učenici izrađivali mobile s cvjetićima i ptičicama od papira. Poslije užine i odmora, učenje o zaštiti okoline i o proljeću, nastavili su šetnjom kroz Mičetinac do imanja obitelji Marijane Miloš gdje je ljubazna domaćica govorila o ugoju pčela koje također vole zdrav i čist okoliš. Šetnja uz šumu, oranice i povrtnjake učenike je vratila do škole gdje su zapjevali proljeću i poigrali se na svježem zraku.  

Učenici nisu skidali osmijeh s lica. Zadovoljni nastavnim danom, potaknuti da vole i čuvaju svoju Zemlju, sigurno će ponoviti ovakva druženja i dugo pamtiti novostečena znanja i iskustva.

Ostale obavijesti

14. rujna 2021.

Odjeli za djecu s teškoćama u razvoju obilježili Hrvatski olimpijski dan

U petak, 13. rujna 2021., pred utvrdom Stari grad okupili su se učenici osnovne i srednje škole te vrtićevci u […]

14. rujna 2021.

Posjet ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Marine Perice Odjelima za djecu s teškoćama u razvoju

Uoči Svjetskog dana prve pomoći Odjele za djecu s teškoćama u razvoju posjetila je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content