NASLOVNICA / Novosti / Zadatak je lak, voli more, šumu, zrak!

Zadatak je lak, voli more, šumu, zrak!

Autor:

20. travnja 2012.

Pod tim geslom su učenici Područnih škola Mičetinac i Budrovac cijeli tjedan u svojim školama kroz  sve nastavne sadržaje govorili o proljeću i zaštiti okoliša te obilježili Dan planeta Zemlje.

Zajedno su održali integrirani nastavni dan u Područnoj školi Mičetinac, 19. travnja 2012. koji su za njih pripremile njihove učiteljice Nada Petrović i Olga Lazar. Nastavni dan započeli su interpretacijom priče Nade Zidar-Bogadi ,,Proljetna budilica” u kojoj se proljetnice ne bude jer su otrovane i bolesne. S radošću su krenuli na nastavu likovne kulture gdje su učenici izrađivali mobile s cvjetićima i ptičicama od papira. Poslije užine i odmora, učenje o zaštiti okoline i o proljeću, nastavili su šetnjom kroz Mičetinac do imanja obitelji Marijane Miloš gdje je ljubazna domaćica govorila o ugoju pčela koje također vole zdrav i čist okoliš. Šetnja uz šumu, oranice i povrtnjake učenike je vratila do škole gdje su zapjevali proljeću i poigrali se na svježem zraku.  

Učenici nisu skidali osmijeh s lica. Zadovoljni nastavnim danom, potaknuti da vole i čuvaju svoju Zemlju, sigurno će ponoviti ovakva druženja i dugo pamtiti novostečena znanja i iskustva.

Ostale obavijesti

28. lipnja 2022.

Projekt Bartimej

U sklopu projekta „Bartimej“ Odjele za učenike s teškoćama u razvoju su posjetili učenici gimnazija iz Zagreba, Varaždina, Čakovca i […]

28. lipnja 2022.

Radionica o znakovnom jeziku

Povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, velečasni Leonardo Šardi, je na inicijativu vjeroučiteljice Martine Rukavine […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content