NASLOVNICA / Produženi boravak / Vrijedne ruke prvašića

Vrijedne ruke prvašića

Autor: Klara Kuštro

29. listopada 2020.

Da dječje ruke mogu svašta, pokazali su učenici prvih razreda produženog boravka. Nakon obilježenog Dana jabuka i Dana kravate, učenici 1. razreda obilježili su Međunarodni dan pomaganja. Učenici su izvlačili papir s imenom tajnog prijatelja kojem su cijeli tjedan pomagali i pristojno se ponašali prema njemu. Izradom prijateljskih zmajeva zaključili smo da i u igri možemo pomagati jedni drugima, baš kao što su vjetar i trčanje pomogli papirnatim zmajevima da lete.

Idući dan čitali smo poučnu slikovnicu Juha od bundeve, autorice Helen Cooper. Zanimljiva priča o troje prijatelja potaknula nas je da razmislimo o pravom prijateljstvu. Umjesto juhe od bundeve, boravkaši su bundevu svojim vrijednim rukama pretvorili u predivnu jesensku kraljicu. Za nastanak jesenske kraljice najprije smo podijelili poslove. Učenici su odvajali zrnca kukuruza od klipa (tzv. “runjenje”), koštice od mesnatog dijela bundeve ili su žlicom vadili sjemenke i mesnati dio bundeve. Odvajanje koštica bilo je posebno zanimljivo učenicima. Nakon što smo izdubili bundevu slijedilo je zabavno ukrašavanje.

Ovim putem želimo se zahvaliti Majinoj mami na poklonjenoj bundevi.

Radove naših vrijednih ručica pogledajte na fotografijama.

                                           Veseli pozdravi od učenika 1. razreda i učiteljice Klare

Ostale obavijesti

24. lipnja 2022.

Zaplovimo u ljeto

Učenicima produženog boravka, mjesec svibanj i lipanj, bili su ispunjeni raznim aktivnostima. U svibnju su učenici obilježili Majčin dan tako […]

20. lipnja 2022.

Proljeće s 3. i 4. razredima

Proljeće u produženom boravku 3. i 4. razreda proteklo je u znaku raznih projekata i aktivnosti uz koje su se […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content