NASLOVNICA / Novosti / Volontiranje u duhu Božića

Volontiranje u duhu Božića

Autor: Ana Cenkovčan

26. prosinca 2017.

Učenici 5.d razreda zajedno sa svojom razrednicom Anom Cenkovčan u četvrtak  21. prosinca posjetili su Centar za socijalnu skrb Đurđevac. 

 

Na satu razrednika 7. prosinca učenici 5.d razreda obilježili su Međunarodni dan volontera.  Učenici su kroz prezentaciju i razgovor motivirani za uključivanje u razne volonterske akcije. Od prvog do četvrtog razreda učenici su sa svojom učiteljicom surađivali sa Centrom za socijalnu skrb Đurđevac doniranjem raznih igrački i slatkiša te su tu suradnju nastavili i u petom razredu. Kako su u blagdansko vrijeme djeca željna slatkiša, a mnoge u to predbožićno vrijeme daruju roditelji i obitelj. Učenici 5.d razreda odlučili su u duhu Božića staviti na stranu ponešto što su dobili i prikupiti slatkiše, čokolade, bombone, kekse i razne grickalice za djecu bez  odgovarajuće roditeljske skrbi. Zapakirali su slatkiše, čokolade, bombone, kekse i razne grickalice u pakete koje su prigodno ukrasili i 21. prosinca nosili u Centar za socijalnu skrb Đurđevac. Nakon ugodnog druženja i razgovora, djelatnici Centra za socijalnu skrb Đurđevac za svakog učenika su pripremili zahvalnice u kojima se zahvaljuju na donaciji za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Svojim nesebičnim darom doprinijeli su da djeca koja su smještena u udomiteljske obitelji ili domove za djecu budu sigurna da su u mislima drugih ljudi koji s njima suosjećaju i žele im pomoći da osjete toplinu u ovo blagdansko vrijeme.

Ostale obavijesti

21. rujna 2023.

Zaziv Duha Svetoga za početak školske godine 2023./2024. u Odjelu za učenike s teškoćama u razvoju

U srijedu 20. rujna, djelatnici i učenici naše škole prisustvovali su svetoj misi u župnoj crkvi sv. Jurja u Đurđevcu. […]

20. rujna 2023.

Dječji recital kajkavske poezije

Već drugu godinu zaredom naša učenica iz 4. d razreda, Maja Pecikozić izabrana je za javni nastup u Krapini na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content