NASLOVNICA / Novosti / Volonterska aktivnost 7.b razreda – Freerice.com

Volonterska aktivnost 7.b razreda – Freerice.com

Autor: Arijana Lenardić

16. listopada 2017.

Učenici 7.b razreda prijavili su se na neprofitnu web stranicu Freerice.com koja je u vlasništvu organizacije World Food Programme (WFP) Ujedinjenih naroda, a cilj joj je pomoći zaustaviti glad u svijetu, donirajući što više riže. 

Na stranici se nalaze kvizovi iz različitih područja (geografija, matematika, engleski jezik, likovna kultura, kemija, biologija…), a za svaki točan odgovor na pitanje, Freerice.com donira deset zrna riže gladnima u svijetu. Stranica omogućava igranje kvizova i bez registracije, ali i bez mogućnosti praćenja količine donirane riže. Djeca mlađa od 14 godina moraju napraviti korisnički profil preko e-mail adrese razrednika ili roditelja.

U razdoblju od 1. listopada 2017. (od trenutka prijave) do danas (16. listopada 2017. – Svjetski dan hrane) zajedno smo donirali 76.820 zrna riže, a učenik Filip Gazdek sam je donirao čak 17.630 zrna riže!

Uz to što smo razvijali filantropsku kulturu i pomagali zaustaviti glad u svijetu, naučili smo i nešto novo te se zabavili uz razredno natjecanje.

Pozivamo i ostale razrednike i učenike naše škole da nam se priključe u ovoj volonterskoj aktivnosti te da iskoriste svoje slobodno vrijeme za pomoć drugima.

Više na: http://freerice.com

Razrednica 7.b razreda 

Arijana Lenardić

Ostale obavijesti

21. rujna 2023.

Zaziv Duha Svetoga za početak školske godine 2023./2024. u Odjelu za učenike s teškoćama u razvoju

U srijedu 20. rujna, djelatnici i učenici naše škole prisustvovali su svetoj misi u župnoj crkvi sv. Jurja u Đurđevcu. […]

20. rujna 2023.

Dječji recital kajkavske poezije

Već drugu godinu zaredom naša učenica iz 4. d razreda, Maja Pecikozić izabrana je za javni nastup u Krapini na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content