NASLOVNICA / Novosti / Vježba evakuacije i pokazna vatrogasna vježba

Vježba evakuacije i pokazna vatrogasna vježba

Autor:

19. listopada 2012.

U petak, 19. listopada 2012. godine,  u našoj školi je održana vježba evakuacije i  pokazna vatrogasna vježba, u kojoj su sudjelovali pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Đurđevca.

U nastavku vijesti možete pročitati izvješće s vježbe, te pogledati fotogaleriju i video.

Vježba evakuacije počela je u 10:00 sati nakon što je domar škole Zvonimir Šiptar dao znak za uzbunu. Većina učenika i njihovih učitelja napustila je zgradu prije dvije minute nakon što su čuli sirenu, a potpuna evakuacija je završena nakon 2:23 minute.

Evakuaciju je pripremio i proveo povjerenik radnika za zaštitu na radu, učitelj Nikola Mihočka.

Nakon dojave, vatrogasci su došli do škole za 3:45 minuta. Put do dvorišta škole im je zapriječio školski automobil, no oni su ga ubrzo maknuli, pritom demonstrirajući način na koji mogu uklanjati prepreke do mjesta požarišta.

Vatrogasci su koordiniranom akcijom pokazali kako se gasi požar na školskoj zgradi, kako se pregledava zapaljena zgrada i kako se spašavaju ne evakuirane osobe. U tu posljednju svrhu su poslužili i jedan učenik i učiteljica Darija Car.

Nakon uspješno obavljene pokazne vježbe, vatrogasci su demonstrirali i način na koji se gasi vatra korištenjem aparata za gašenje požara. U gašenju požara okušalo se je puno učenika i učitelj Tomislav Potak.

Pokazna vatrogasna vježba je izvrsno izvedena što ukazuje na veliku uvježbanost i profesionalnost članova naše Javne vatrogasne postrojbe.

Želimo zahvaliti zapovjedniku JVP-a Đurđevac gospodinu Marijanu Kicivoju na suradnji i svim vatrogascima na sudjelovanju u pokaznoj vatrogasnoj vježbi.

Video na kojemu je snimka vježbe evakuacije i vatrogasne vježbe:

Izvješće napisao:

učitelj Nikola Mihočka,

povjerenik radnika za zaštitu na radu

Ostale obavijesti

19. svibnja 2022.

Službeni rezultati Državnog natjecanja iz astronomije

Objavljujemo Bilten sa službenim rezultatima Državnog natjecanja iz astronomije.Čestitamo najuspješnijima!

19. svibnja 2022.

Dva zlata i bronca na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske

Učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju Đurđevac sudjelovali su na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske u […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content