NASLOVNICA / Novosti / Višenacionalni projekt Čitamo mi, u obitelji svi 2016

Višenacionalni projekt Čitamo mi, u obitelji svi 2016

Autor:

23. studenoga 2015.

Čitamo mi, u obitelji svi i ove godine u trećim razredima provodi knjižnica osnovne škole u kojoj se odvijaju različite aktivnosti uz sudjelovanje naših učenika. Projekt je u našoj školi omogućio Grad Đurđevac.

Projekt su pokrenuli knjižničari udruge Hrvatska mreža školskih knjižničara u osnovnim školama diljem Hrvatske. Cilj projekta je poticanje čitanja i razvijanje informacijske pismenosti. Želimo osvijestiti roditelje da se u knjižnicama osim lektirnih knjiga mogu pronaći i knjige za slobodno čitanje, stripovi, enciklopedijska izdanja te knjige o odgoju koje mogu poslužiti roditeljima.

Knjižnica kao informacijsko središte škole svojim djelatnostima i projektima promiče kulturu čitanja, informacijsku pismenost i medijsku kulturu.

Čitamo mi, u obitelji svi  provodi se unutar obitelji zajedničkim druženjem i provođenjem slobodnog vremena uz knjigu. Svakog petka jedan učenik nosi kući knjižničnu naprtnjaču s 8 knjiga za djecu, odrasle i zajedničko čitanje u obitelji. U srijedu učenik vraća naprtnjaču, a na satu razrednika i u knjižnici iznosi svoje dojmove drugim učenicima.

Ovim projektom poboljšavamo kvalitetu učenja i čitanja kod djece te kvalitetu usluga školske knjižnice. Knjiga dojmova služi za evaluaciju projekta i dokaz je za završno izvješće za namjenski dobivena i utrošena sredstva.

Ostale obavijesti

06. listopada 2022.

Grad Đurđevac razveselio učenike predstavom povodom obilježavanja Dječjeg tjedna

U obilježavanje Dječjeg tjedna uključio se i Grad Đurđevac tako da je za sve učenike razredne nastave organizirao predstavu Stepenicama […]

05. listopada 2022.

Učitelj Nikola Mihočka dobitnik je Godišnje nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja

Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima, Povjerenstvo […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content