NASLOVNICA / Novosti / Višednevna izvanučionična nastava učenika sedmih razreda

Višednevna izvanučionična nastava učenika sedmih razreda

Autor: Ana Cenkovčan

04. srpnja 2016.

U razdoblju od 26. – 30. lipnja 2016. godine učenici sedmih razreda zajedno sa svojim razrednicama Katicom Tomrlin, Jasminom Filipović Konjarek, Danijelom Barčan i Anom Cenkovčan bili su na višednevnoj izvanučioničnoj nastavi u Zaostrogu u hostelu Eklata u aranžmanu turističke agencije Eklata. 

Dana 26. lipnja 2016. u 7.00h  krenuli smo Čazmatransovim autobusom prema našem odredištu zajedno s našim turističkim pratiteljem Ladislavom Gerenčerom. Zaustavili smo se u Pakovom selu gdje smo imali prilike razgledati Etnoland Dalmati i upoznati se s tradicijom i načinom života naših starih u tom kraju. Nakon ručka smo nastavili putovanje prema Zaostrogu. Stigli smo ondje oko 17.00h. Dočekali su nas i pozdravili animatori i voditelj objekta. Učenici su se smjestili, a potom uživali u kupanju. Navečer su imali zabavu uz glazbu i animacijski program.

Drugog dana našeg boravka u hostelu, učenici su posjetili franjevački samostan u Zaostrogu, a nakon toga uživali u moru, plaži i bogatom animacijskom programu.

Dana 28.lipnja 2016. prijepodne smo proveli u obrazovnim sadržajima razgledajući zanimljiv postav Prirodoslovnog muzeja u Metkoviću nakon čega smo se uputili na plovidbu Neretvanskim lađama. Po povratku je uslijedio ručak, odmor i kupanje te animacijski program.

Idućeg dana je 11 učenika s razrednicom ostalo u Zaostrogu na kupanju, a ostali su prema programu otputovali u razgled Dubrovnika. Uz pratnju stručnog vodiča učenici su prošetali starom gradskom jezgrom i upoznali brojene znamenitosti tog grada.Vratili smo se u Zaostrog oko 17.00h, nakon čega su se ponovno zabavljali na plaži. Navečer je slijedila oproštajna zabava, proglašenje najboljih i podjela diploma. Učenici su se na spavanje uputili sa suzama u očima jer su na ovom putovanju upoznali nove prijatelje, a neki i prve ljubavi.

               

Dana 30. lipnja 2016. nakon doručka uputili smo se prema našem autobusu i krenuli prema kući. Putem smo posjetili i razgledali proizvodni kompleks „Stella Croatica“ gdje su nas srdačno dočekali te smo imali priliku i degustirati njihove proizvode. Također smo posjetili i Sokolarski centar u blizini Šibenika koji je učenicima bio najzanimljiviji dio programa. Na povratku smo stali u Burger Kingu u blizini Karlovca gdje smo večerali. Vratili smo se kući u 23.00h. Učenike su s nestrpljenjem dočekali njihovi roditelji.

Jasmina Filipović Konjarek

Ostale obavijesti

04. prosinca 2023.

Karlu Saboliću uručena diploma za 22. Bijenalnu međunarodnu izložbu dječje umjetnosti Kanagawa, Japan

Hrvatski školski muzej organizirao je svečanu dodjelu diploma autorima nagrađenih radova na 22. Bijenalnoj međunarodnoj izložbi dječje umjetnosti Kanagawa, Japan pozvavši nagrađenog […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content