NASLOVNICA / Novosti / Važnost pravilne prehrane u školskoj dobi

Važnost pravilne prehrane u školskoj dobi

Autor:

06. ožujka 2016.

Predavanje na temu pravilne prehrane za učenike 3. d razreda održala je u petak, 4. ožujka, Irena Tišljar, prof. biologije i kemije.

Zanimljivim predavanjem naša je gošća upoznala učenike s osnovama pravilne i zdrave prehrane te ukazala na štetnost nepravilne i nezdrave prehrane na naše zdravlje. Nakon predavanja učenici su sudjelovali u zanimljivoj i poučnoj radionici o pravilnoj prehrani. Proučavali su tradicionalnu podravsku, mediteransku i fast food kuhinju. U skupinama su izrađivali prehrambeni semafor, prehrambenu piramidu i prehrambenu metu, primjenjujući prethodno usvojeno znanje. Za kraj smo se počastili poslasticom koju smo zajedno pripremili – voćnom salatom. Zaključili smo da je voćna salata najbolji „prirodni slatkiš“.  Profesorica Irena pripremila nam je edukativne listiće na kojima su i recepti za zdrave napitke, smoothie, koje ćemo svakako proučiti i kušati.

Zahvaljujemo prof. Ireni na edukaciji i ugodnom druženju!

Ostale obavijesti

25. ožujka 2023.

Debata u OŠ Molve

U petak, 24.3.2023. učenici naše škole Paola Šestak, Luka i Karlo Sabolić, Mia Robotić i Petra Čeko posjetili su – […]

23. ožujka 2023.

Proljeće pozdravlja i Mravlji lav

U utorak 21.3.2023. u sportskoj dvorani naše škole održana je priredba Pozdrav proljeću što je bila prilika da naša učenička […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content