NASLOVNICA / Novosti / „Vatru gasi, brata spasi!“

„Vatru gasi, brata spasi!“

Autor: Maja Šalamon Nemet

01. lipnja 2023.

U Područnoj školi Budrovac, 31. svibnja 2023., za njezine je učenike održana vatrogasna vježba koja je ostvarena u suradnji s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Budrovac i Javnom vatrogasnom postrojbom Đurđevac.
Vježbu su izveli Matej i Dražen Stoprd, članovi DVD-a Budrovac i Tomislav Karšić, vatrogasac JVP-a Đurđevac, na čemu im se od srca zahvaljujemo.
Male je učenike oduševio dolazak velikog vatrogasnog vozila i zvuk sirene u znak pozdrava. Učili su što je to požar i što učiniti u slučaju požara. Uz stručnu pomoć vježbali su gašenje vatre vodom, pjenom i prahom. Na kraju su od članova DVD Budrovac dobili prigodne poklone i poziv da se učlane u Vatrogasni podmladak kako bi kroz vježbu, igru i natjecanja učili o važnosti timskog rada i pomaganju drugim ljudima.
Susret s vatrogascima nastavak je suradnje s DVD Budrovac koji ove godine obilježava 90 godina svog aktivnog djelovanja, a za njihovu brošuru, učenici PŠ Budrovac nacrtali su slike na temu vatrogasaca.
Oprostili su se uz pjesmu i obećanje da će suradnju nastaviti i sljedeće godine.


Učiteljica Olga Lazar

Ostale obavijesti

19. svibnja 2024.

Područne škole sudjeluju u obilježavanju akcije Svibanj- mjesec zaštite od požara

Manifestacija „Svibanj – mjesec zaštite od požara „ nacionalnog je karaktera i provodi se dugi niz godina.Učenici područnih škola Budrovac, […]

18. svibnja 2024.

Natjecanje u krasnoslovu

Na 11. Natječaju Podravina u stihovima u finale je prošlo 29. autorskih recitala učenika od 5. do 8. r. Učenici […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content