NASLOVNICA / Novosti / Usavršavanje učitelja razredne nastave OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac

Usavršavanje učitelja razredne nastave OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac

Autor:

19. ožujka 2018.

U školu svaki dan idu učenici i njihovi učitelji. Učenici svaki dan uče i rade, a da bi bili kvalitetno i na suvremen i kreativan način poučavani, učitelji imaju svoja stručna usavršavanja te i oni redovito uče i rade na sebi i svom obrazovanju. Upravo zbog svojih učenika, učitelji razredne nastave Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac u proteklih su mjesec dana proveli dva interesantna oblika usavršavanja.

U želji da upoznaju drugačije oblike rada, 17. veljače 2018. posjetili su Osnovnu Montessori školu barunice Dédée Vranyczany, prvu Montessori školu u Republici Hrvatskoj. 

Upoznali su njihov način rada, didaktička načela i Montessori metode poučavanja koje podrazumijevaju učenje s pomoću posebno izrađenih Montessori didaktičkih materijala.

Osim posjeta Montessori školi, učitelji su prisustvovali radionici na temu „Kaširanje u likovnoj kulturi“ koju je 14. ožujka 2018. održao učitelj likovne kulture, Zoran Vidaković. Voditelj radionice upoznao je učitelje s metodama i tehnikama kaširanja te putem prezentacije pokazao mnogo različitih kaširanih skulptura. Pod stručnim vodstvom učitelja Zorana, sami su izradili kalup od didaktički neoblikovanog materijala te pristupili kaširanju. Poput njihovih učenika, učitelji su odlutali su svijet mašte te je svaki od njih izradio neobičan kaširani predmet.

Obogaćeni novim spoznajama i različitim kreativnim idejama, učitelji će zasigurno neke od njih vrlo brzo primijeniti i u svom radu.

Pripremila učiteljica Olga Lazar.

Ostale obavijesti

28. studenoga 2023.

“Ruksak pun kulture” u našoj školi – predstava Medo Bedo

Područne škole Budrovac, Čepelovac, Mičetinac, Sirova Katalena i ona za djecu s teškoćama u razvoju su u prošloj godini bile […]

27. studenoga 2023.

Helena Pintar i Franka Martinčić predstavljale našu školu na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva

Dana 25. studenoga 2023., učenice Helena Pintar i Franka Martinčić sudjelovale su na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva za osnovne i […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content