NASLOVNICA / Novosti / Učenici PŠ Mičetinac sudjelovali u prikupljanju novčanih sredstava za siromašnu djecu Afrike

Učenici PŠ Mičetinac sudjelovali u prikupljanju novčanih sredstava za siromašnu djecu Afrike

Autor: Nada Petrović

25. studenoga 2011.

Učenici PŠ Mičetinac  i dvije učenice 4.razreda iz mjesta u organizaciji  učiteljice  Nade Petrović  sproveli  su dvije akcije u kojima su prikupili sredstva  za projekat Škole za Afriku  u organizaciji UNICEF-a.

Za nedjelju Krista Kralja, 20. 11. 2011. pripremili su osam pjesama  koje su pjevali u čast misnog slavlja zadnje nedjelje u ovoj crkvenoj godini. Slaveći  Krista pjesmom istovremeno su pjevali i za najsiromašniju  djecu  Afrike. Tako su i svoje mještane upoznali s projektom Škole za Afriku i humanitarnim radom.

Učenici su marljivo učili i vježbali pjevanje uz orguljašku pratnju Ivane Petrović  i  svoje učiteljice. 

Zadovoljni mještani nagradili su ih svojim novčanim prilozima i time pokazali svoju dobrotu i suosjećanje za druge ma gdje oni bili. Svojim trudom i zalaganjem , u ovoj akciji prikupili su 435,90.

Drugu akciju proveli su sakupljajući plastične boce u svom selu  te su na taj način prikupili 100,00 kuna. 

Zahvaljujem  svim mještanima sela Mičetinac na nesebićnoj pomoći i sudjelovanju u humanitarnom radu kao i svećenicima naše župe Đurđevac, Ozrenu i Nevenu koji su prihvatili našu ideju  oko ostvarenja akcije. Također zahvaljujem sviračici Ivani koja uvijek svojim glazbenim znanjem  pomaže u ostvarivanju mnogih  aktivnosti  naše male područne škole.

U provedbi ovog projekta naučili smo da svojim radom i upornošću možemo biti uspješni. Iako mali, možemo pridonijeti u humanitarnim aktivnostima  i u budućnosti činiti dobro.

Novac koji smo prikupili upotrijebit će se za izgradnju i obnovu škola te sanitarnih prostorija, opskrbu pitkom vodom ili pak nabavu knjiga i dodatnu edukaciju školskog osoblja u najsiromašnijim dijelovima nekih država Afrike.

Ostale obavijesti

04. prosinca 2022.

Regionalno natjecanje Sudoku prvenstva

Dana 26. studenog 2022., učenici Ana Zlatec i Daniel Jadanec sudjelovali su na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva za osnovne i […]

03. prosinca 2022.

Večer matematike 2022.

U srijedu 30.11.2022. i u četvrtak 1.12.2022. u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, i […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content