NASLOVNICA / Novosti / Učenici PŠ Mičetinac sudjelovali u prikupljanju novčanih sredstava za siromašnu djecu Afrike

Učenici PŠ Mičetinac sudjelovali u prikupljanju novčanih sredstava za siromašnu djecu Afrike

Autor:

25. studenoga 2011.

Učenici PŠ Mičetinac  i dvije učenice 4.razreda iz mjesta u organizaciji  učiteljice  Nade Petrović  sproveli  su dvije akcije u kojima su prikupili sredstva  za projekat Škole za Afriku  u organizaciji UNICEF-a.

Za nedjelju Krista Kralja, 20. 11. 2011. pripremili su osam pjesama  koje su pjevali u čast misnog slavlja zadnje nedjelje u ovoj crkvenoj godini. Slaveći  Krista pjesmom istovremeno su pjevali i za najsiromašniju  djecu  Afrike. Tako su i svoje mještane upoznali s projektom Škole za Afriku i humanitarnim radom.

Učenici su marljivo učili i vježbali pjevanje uz orguljašku pratnju Ivane Petrović  i  svoje učiteljice. 

Zadovoljni mještani nagradili su ih svojim novčanim prilozima i time pokazali svoju dobrotu i suosjećanje za druge ma gdje oni bili. Svojim trudom i zalaganjem , u ovoj akciji prikupili su 435,90.

Drugu akciju proveli su sakupljajući plastične boce u svom selu  te su na taj način prikupili 100,00 kuna. 

Zahvaljujem  svim mještanima sela Mičetinac na nesebićnoj pomoći i sudjelovanju u humanitarnom radu kao i svećenicima naše župe Đurđevac, Ozrenu i Nevenu koji su prihvatili našu ideju  oko ostvarenja akcije. Također zahvaljujem sviračici Ivani koja uvijek svojim glazbenim znanjem  pomaže u ostvarivanju mnogih  aktivnosti  naše male područne škole.

U provedbi ovog projekta naučili smo da svojim radom i upornošću možemo biti uspješni. Iako mali, možemo pridonijeti u humanitarnim aktivnostima  i u budućnosti činiti dobro.

Novac koji smo prikupili upotrijebit će se za izgradnju i obnovu škola te sanitarnih prostorija, opskrbu pitkom vodom ili pak nabavu knjiga i dodatnu edukaciju školskog osoblja u najsiromašnijim dijelovima nekih država Afrike.

Ostale obavijesti

10. lipnja 2021.

Pero naših učenika… Podravina kroz stihove

Uz Godinu čitanja 2021. nastavljamo s projektima poticanja čitanja i kreativnog izražavanja u našoj školi. U ova teška vremena kad […]

09. lipnja 2021.

Cijepljenje učenika COVID

Obavijest za roditelje učenika od šestog do osmog razreda.

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content