NASLOVNICA / Novosti / Učenici prvih razreda posjetili pekarnicu

Učenici prvih razreda posjetili pekarnicu

Autor:

18. listopada 2015.

U petak, 16. listopada 2015., učenici 1. a, 1. b i 1. c razreda i njihove učiteljice Vesna Šijak, Maja Matić i Bojana Bionda posjetili su pekarnicu Sveti Juraj u Đurđevcu.

U petak, 16. listopada 2015., učenici 1. a, 1. b i 1. c razreda i njihove učiteljice Vesna Šijak, Maja Matić i Bojana Bionda posjetili su pekarnicu Sveti Juraj u Đurđevcu. 

Djelatnici pekarnice su im pokazali različite vrste kruha i ostalih pekarskih proizvoda koji su izloženi na policama. 

Nakon toga im je pakar pokazao prostoriju u kojoj se sve to proizvodi. Učenici su vidjeli skladište u kojem se čuva brašno i ostali sastojci, stroj za miješanje tijesta i stroj koji reže tijesto na manje dijelove za izradu peciva. Vidjeli su i trake na koje se kruh stavlja u prostoriji za fermentaciju te veliku peć. Pekar je objasnio učenicima cijeli proces izrade kruha i peciva uz pomoć strojeva.

Učenici su pitali djelatnike pekarnice što ih je zanimalo i otpjevali im pjesmu Mlin. Svaki je učenik na poklon dobio pecivo. 

Zahvaljujemo djelatnicima pekarnice na gostoprimstvu i ukusnim pecivima.

Ostale obavijesti

15. listopada 2021.

Osmaši naučili kako pružiti prvu pomoć unesrećenima

Jučer, 14.listopada 2021., našu su školu posjetili djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije. Učenicima osmih razreda na zanimljiv su […]

12. listopada 2021.

Sedmaši posjetili Krapinu

U četvrtak, 7. listopada 2021., učenici svih sedmih razreda naše škole bili su na terenskoj nastavi u Krapini. Učenici su […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content