NASLOVNICA / Novosti / Učenici područnih škola učili kako pravilno reagirati i pomoći

Učenici područnih škola učili kako pravilno reagirati i pomoći

Autor:

03. prosinca 2018.

Da se u školi ne uče samo gradiva nastavnih predmeta, nego se stječu i znanja i kompetencije potrebne za život, dokazali su učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena.

U četvrtak, 29. studenog 2018. godine, u pratnji svojih učiteljica i učitelja, okupili su se u Područnoj školi Budrovac gdje su ugostili ravnateljicu Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac Marinu Pericu i volontere: doktoricu Ljiljanu Sertić i Marinka Križana.

Mali su učenici dugogodišnji volonteri i članovi Crvenog križa te su povodom Međunarodnog dana volontera željeli više naučiti o aktivnostima ove naše najveće humanitarne organizacije.

O organizaciji Hrvatskog Crvenog križa govorila je gospođa Perica, a doktorica Sertić je učenike upoznala s područjima djelovanja Crvenog križa te im je govorila o humanosti i prevenciji ovisnosti.

Susret i poduka završila je praktičnim radom tijekom kojeg je gospodin Križan učenike poučio pravilnom zamatanju rana, pomaganju osobi koja se guši, kako postupiti ako se učenik opeče, stavljanju unesrećenog u bočni položaj te kako pravilno pružiti umjetno disanje.

Učenici su savjesno vježbali i učili te shvatili važnost poznavanja postupaka pružanja prve pomoći. Na kraju je svaka područna škola dobila koristan poklon: vrećicu punu slikovnica, zavoja, flastera i svega potrebnog u slučaju neke lakše ozljede. Susret je završen zajedničkim fotografiranjem, a učenici su obećali da će sljedećih dana u svojim školama ponavljati i vježbati pružanje prve pomoći kako bi uvijek bili spremni pravilno reagirati i pomoći drugima.

Veliko hvala ravnateljici i volonterima Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac na poduci i druženju.

Ostale obavijesti

24. rujna 2021.

Jednodnevni izlet Odjela za učenike s teškoćama u razvoju

Učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju uputili su se na jednodnevni izlet koji im je poklonio gradonačelnik Hrvoje […]

22. rujna 2021.

GODINA ČITANJA 2021. – Čitanje u knjižnici, plakati, autorska prava

Godina 2021. proglašena je Godinom čitanja. U našoj školi i knjižnici provode se različiti programi, projekti i aktivnosti. Poruka nacionalnog […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content