NASLOVNICA / Novosti / UČENICI PODRUČNIH ŠKOLA U VARAŽDINU

UČENICI PODRUČNIH ŠKOLA U VARAŽDINU

Autor:

15. studenoga 2010.

Učenici 1., 2. i 3. razreda područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena i njihovi učitelji, posjetili su 10. studenog 2010. cjelodnevnom terenskom nastavom Varaždin.

Na samom ulazu u Varaždin razgledali su Aquacity, popularno kupalište Varaždinaca, otvorene i zatvorene sportske terene te vidjeli kako se vadi šljunak i dravski pijesak u blizini kupališta.

Nastavni dan nastavili su posjetom Vindiji, tvornici prehrambene industrije. Inžinjerke prehrambene tehnologije Marieta i Dragana male su goste vodile kroz pogone gdje se vrši punjenje i pakiranje trajnog mlijeka i raznih gustih i gaziranih sokova. Pokazale su im i pogon za izradu pudinga te svježih i trajnih sireva.

Nakon posjeta Vindiji, učenici su prisustvovali kazališnoj predstavi ,,Dječak Ivek i pas Cvilek,, u izvedbi Kazališne družine Pinklec u Hrvatskom narodnom kazalištu, Varaždin.

U predstavi su glumci glumili dječake i djevojčice koji su pričali o sebi samima pokušavajući ispričati priču sa sretnim završetkom svoje vlastite životne priče. Njihov dječji optimizam i istinska želja za boljim životom dokazuje malim i velikim gledateljima da čak i onda kad smo napušteni i zaboravljeni, međusobno razumijevanje postoji kao istinska utjeha, ali nas istovremeno podsjećaju da upravo danas mnoga napuštena djeca, kada se ugasi svjetlo, maštaju neke druge i sretnije živote.

Po završetku predstave, mali su putnici prošetali Varaždinom i uživali u ljepotama ovog baroknog grada, njegovim palačama, brojnim crkvama i Starom gradu. 

Put prema kućama nastavili su obogaćeni novim znanjima stečenim na ovoj vrlo zanimljivoj terenskoj nastavi.

Ostale obavijesti

06. prosinca 2023.

STEAM Escape Room u sedmim razredima

U utorak, 5. prosinca 2023., učenike 7.a, 7.b, 7.c i 7.d razreda posjetile su predstavnice Escape Rooma iz Osijeka. Učenici su sudjelovali na […]

06. prosinca 2023.

Sveti Nikola posjetio Odjel za učenike s teškoćama u razvoju

Dana 6.12.2023. godine, Odjele za učenike s teškoćama u razvoju posjetili su Sveti Nikola i Krampus, pomagači Svetog Nikole iz […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content