NASLOVNICA / Novosti / Učenici područnih škola u Hrvatskom zagorju

Učenici područnih škola u Hrvatskom zagorju

Autor:

06. lipnja 2011.

Cjelodnevnom terenskom nastavom 2. lipnja 2011. učenici područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena su sa svojim učiteljima uživali u ljepotama Hrvatskog zagorja.

Posjetili su spomenik hrvatskoj himni "Lijepa naša" koji je podignut u čast njenom autoru Antunu Mihanoviću, nakon čega su se uputili u Kumrovec u Etnološki muzej Staro selo. Uživali su u lijepo uređenom selu i razgledali etnološke izložbe tradicionalnoga načina života, kao npr. Zagorska svadba, Život mladoga bračnog para, Od konoplje do platna, Kovački zanati, Kolarski obrt, Lončarstvo, Od zrna do pogače i dr.

Nakon ručka i odmora, uputili su se do dvorca Trakošćan koji je nastao u 13. stoljeću i bio u vlasništvu vlastelinske obitelji Drašković. Učenici su razgledali sve prostorije dvorca, a oduševile su ih lovačka i viteška dvoranu, zbirka oružja i Julijanina soba. S vidikovca su se divili ljepotama jezera i pitomih brežuljaka koji okružuju ovaj bajkovit dvorac.

Uz pjesmu i smijeh, povratak kućama je brzo prošao. No, sigurno će im uspomene s ove terenske nastave dugo ostati u sjećanju.

Ostale obavijesti

20. svibnja 2022.

Završeno državno Natjecanje iz astronomije u našoj školi

Prigodnim kratkim programom, dodjelom zahvalnica svim sudionicima ovogodišnjeg državnog Natjecanja iz astronomije i proglašenjem najuspješnijih mladih astronoma u Hrvatskoj u […]

20. svibnja 2022.

Videosnimka otvorenja državnog Natjecanja iz astronomije

Na dolje navedenoj poveznici možete pogledati videosnimku otvorenja državnog Natjecanja iz astronomije u OŠ Đurđevac https://youtu.be/KmGbSK4YDRo Ovim putem čestitamo svim […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content