NASLOVNICA / Novosti / Učenici područnih škola u Hrvatskom zagorju

Učenici područnih škola u Hrvatskom zagorju

Autor:

06. lipnja 2011.

Cjelodnevnom terenskom nastavom 2. lipnja 2011. učenici područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena su sa svojim učiteljima uživali u ljepotama Hrvatskog zagorja.

Posjetili su spomenik hrvatskoj himni "Lijepa naša" koji je podignut u čast njenom autoru Antunu Mihanoviću, nakon čega su se uputili u Kumrovec u Etnološki muzej Staro selo. Uživali su u lijepo uređenom selu i razgledali etnološke izložbe tradicionalnoga načina života, kao npr. Zagorska svadba, Život mladoga bračnog para, Od konoplje do platna, Kovački zanati, Kolarski obrt, Lončarstvo, Od zrna do pogače i dr.

Nakon ručka i odmora, uputili su se do dvorca Trakošćan koji je nastao u 13. stoljeću i bio u vlasništvu vlastelinske obitelji Drašković. Učenici su razgledali sve prostorije dvorca, a oduševile su ih lovačka i viteška dvoranu, zbirka oružja i Julijanina soba. S vidikovca su se divili ljepotama jezera i pitomih brežuljaka koji okružuju ovaj bajkovit dvorac.

Uz pjesmu i smijeh, povratak kućama je brzo prošao. No, sigurno će im uspomene s ove terenske nastave dugo ostati u sjećanju.

Ostale obavijesti

04. prosinca 2023.

Karlu Saboliću uručena diploma za 22. Bijenalnu međunarodnu izložbu dječje umjetnosti Kanagawa, Japan

Hrvatski školski muzej organizirao je svečanu dodjelu diploma autorima nagrađenih radova na 22. Bijenalnoj međunarodnoj izložbi dječje umjetnosti Kanagawa, Japan pozvavši nagrađenog […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content