NASLOVNICA / Novosti / UČENICI PODRUČNIH ŠKOLA U EUROPSKOM SELU RODA

UČENICI PODRUČNIH ŠKOLA U EUROPSKOM SELU RODA

Autor:

12. lipnja 2010.

Učenici područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena su sa svojim učiteljima iskoristili predivan proljetni dan za cjelodnevnu terensku nastavu u Lonjsko polje i Sisak.

Na putovanje su krenuli u ranim jutarnjim satima 8. lipnja 2010. iz svojih mjesta stanovanja. Do Čigoča – europskog sela roda, vrijeme su kratili razgovorom i pjesmom. U Čigoču ih je dočekao edukator Parka prirode Lonjsko polje te s njima proveo edukativni program “Bijela roda“. Nakon kratkog predavanja o rodama, slijedilo je promatranje roda durbinom, obilazak sela i brojenje gnijezda, te ispunjavanje radnih listića u igraonici informativnog centra. Mali učenici uživali su u društvu roda i njihovom klepetanju. S interesom su razgledali i posavske drvene kuće. Oduševio ih je posjet gnjezdilištu u Mužilovčici gdje su razgledali Lonjsko polje i upoznali biljni i životinjski svijet ove životne zajednice.

Pomalo umorni, pozdravili su se s rodama i uputili u Sisak gdje su nakon ručka u Sisačkoj tvrđavi razgledali utvrdu Stari grad te upoznali njezinu povijest. Nakon odmora i igre uz rijeku Kupu, uputili su se u Čazmu na sladoled.

Zadovoljni i puni dojmova s terenske nastave, s osmijehom na licima i uz pjesmu, mali su se putnici sretno vratili svojim kućama.

Ostale obavijesti

15. listopada 2021.

Osmaši naučili kako pružiti prvu pomoć unesrećenima

Jučer, 14.listopada 2021., našu su školu posjetili djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije. Učenicima osmih razreda na zanimljiv su […]

12. listopada 2021.

Sedmaši posjetili Krapinu

U četvrtak, 7. listopada 2021., učenici svih sedmih razreda naše škole bili su na terenskoj nastavi u Krapini. Učenici su […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content