NASLOVNICA / Novosti / UČENICI PODRUČNIH ŠKOLA U EUROPSKOM SELU RODA

UČENICI PODRUČNIH ŠKOLA U EUROPSKOM SELU RODA

Autor:

12. lipnja 2010.

Učenici područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena su sa svojim učiteljima iskoristili predivan proljetni dan za cjelodnevnu terensku nastavu u Lonjsko polje i Sisak.

Na putovanje su krenuli u ranim jutarnjim satima 8. lipnja 2010. iz svojih mjesta stanovanja. Do Čigoča – europskog sela roda, vrijeme su kratili razgovorom i pjesmom. U Čigoču ih je dočekao edukator Parka prirode Lonjsko polje te s njima proveo edukativni program “Bijela roda“. Nakon kratkog predavanja o rodama, slijedilo je promatranje roda durbinom, obilazak sela i brojenje gnijezda, te ispunjavanje radnih listića u igraonici informativnog centra. Mali učenici uživali su u društvu roda i njihovom klepetanju. S interesom su razgledali i posavske drvene kuće. Oduševio ih je posjet gnjezdilištu u Mužilovčici gdje su razgledali Lonjsko polje i upoznali biljni i životinjski svijet ove životne zajednice.

Pomalo umorni, pozdravili su se s rodama i uputili u Sisak gdje su nakon ručka u Sisačkoj tvrđavi razgledali utvrdu Stari grad te upoznali njezinu povijest. Nakon odmora i igre uz rijeku Kupu, uputili su se u Čazmu na sladoled.

Zadovoljni i puni dojmova s terenske nastave, s osmijehom na licima i uz pjesmu, mali su se putnici sretno vratili svojim kućama.

Ostale obavijesti

01. srpnja 2022.

Uspjeh učenika na kraju nastavne godine

Na kraju nastavne godine uspjeh učenika naše škole je slijedeći: Ukupan broj učenika na kraju nastavne godine: 656 Redovni program: […]

01. srpnja 2022.

Maturalno putovanje 8. a razreda

Od 15. 6. do 19. 6. 2022. učenici 8. A razreda u pratnji svojeg razrednika Milana Kosa i učitelja Zorana […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content