NASLOVNICA / Novosti / Učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju sudjelovali su na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske

Učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju sudjelovali su na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske

Autor: Lucija Sulimanec

23. ožujka 2024.

Učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju sudjelovali su na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske u školskoj godini 2023./2024. za učenike s intelektualnim teškoćama. Prvenstvo je održano u Poreču od 18. do 20. ožujka 2024. godine. Hrvatski školski sportski savez organizator je Državnog prvenstva u kojem učenici iz centara za odgoj i obrazovanje te osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj pokazuju svoja sportska znanja iz atletike, plivanja, stolnog tenisa, pikada i štafetne igre.

Ekipu naše škole činilo je 5 natjecatelja i 2 voditeljice. Naši učenici: Petra Balog, Melisa Bogdan, Maja Kalinić, Emanuela Ščetinec i Mario Kampić natjecali su se u disciplinama bacanje vortexa, skok u dalj s mjesta i trčanje 80 metara. Uz njih su kao voditeljice putovale učiteljice Marija Dautanec Božić i Marta Pintarić.

Učenici su pokazali veliki potencijal za buduća natjecanja te su osvojili medalje za sudjelovanje na prvenstvu. Osim medalja za sudjelovanje, osvojili su Fair play priznanje nakon što je Tehnička komisija prvenstva primijetila da su naši učenici samoinicijativno skupili s tribina i terena sve prazne bočice vode kako bi atletski stadion ostao čisti i spreman za ostale sportaše.

Osim samog natjecanja bilo je tu vremena i za uživanje, šetnju uz more, upoznavanje novih prijatelja i druženje uz mađioničara, pjesmu i ples.

Učenici su se kući vratili umorni, ali i ponosni, puni doživljaja, mirisa mora i topline sunca sa velikom željom da ponovno sudjeluju u ovakvom natjecanju.

Ostale obavijesti

22. travnja 2024.

Upis u prvi razred – privremeno izvješće

U vremenu od 8. do 22. travnja 2024. godine proveden je postupak upisa djece dorasle za upis u prvi razred […]

22. travnja 2024.

Ivan Jakupčić osvojio 6. mjesto na državnom Natjecanju iz Povijesti

Od 17. do 19. travnja  2024. u Puli je održano  25. državno Natjecanje iz povijesti za učenike osnovnih i srednjih […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content