NASLOVNICA / Novosti / Učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju posjetili utočište životinja „Grgin konak“

Učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju posjetili utočište životinja „Grgin konak“

Autor: Mateja Nemet Andrašević

16. lipnja 2021.

U ponedjeljak, 14.06.2021., učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju sa svojim su učiteljicama i učiteljem posjetili utočište životinja „Grgin konak“ u Donjim Zdjelicama.

Grgin konak oporavilište je i utočište za ozlijeđene, neželjene, napuštene i zlostavljane životinje pristigle iz svih krajeva naše domovine. Golubovi, purice, guske, fazani, biserke, papiga, vrane, mačke, emui, paunovi, lisice, golubovi, sove, vrane, patke, koze, magarci, mufloni, ovce i svinje, samo su neke od životinja koje čine ovu veliku i složnu, životinjsku obitelj. Gotovo svaka pristigla životinja iza sebe ima tužnu priču i težak život prije dolaska na konak. Na ovom sigurnom mjestu dobile su priliku za novi početak, ime, odgovarajuću skrb i njegu, svoj stalan ili privremen dom.

O navikama, pravilnoj brizi i prehrani životinja, učenike je podučio gospodin Hrvoje Gregurić. Obilazak konaka „začinio“ je dogodovštinama iz suživota sa životinjama što je posebno razveselilo učenike. Empatija i ljubav na koje svakodnevno upućujemo učenike, ogledala se u njihovoj pažljivoj, nježnoj i radosnoj interakciji sa životinjama. Osim toga, ponosnima nas je učinila i velika donacija hrane koje su učenici i njihovi roditelji pripremili za životinje za što im upućujemo veliko hvala.

U ime učenika i učiteljica, veliko hvala upućujemo i autoprijevozniku te obitelji Turbelija na osiguranom prijevozu  i pomoći u ostvarivanju ovog dana prepunog dojmova.

Imajmo i dalje veliko srce za naše dvonožne i četveronožne prijatelje u potrebi!

Ostale obavijesti

05. srpnja 2021.

Svečana dodjela svjedodžbi osmašima i proglašenje učenika generacije

Danas je u velikoj dvorani naše škole održana skromna, no svečana dodjela svjedodžbi učenicima osmih razreda. Okupljenim osmašima s nekoliko […]

05. srpnja 2021.

Preuzet paket za projekt Crvenog križa Sigurnije škole i vrtići

U našu školu stigle su torbe prve pomoći koje će biti podrška u projektu Crvenog križa koji je odobrilo Ministarstvo […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content