NASLOVNICA / Novosti / Učenici naše škole, polaznici centra izvrsnosti Koprivnica, sudjelovali na međunarodnoj konferenciji euroMath & euroScience 2019.

Učenici naše škole, polaznici centra izvrsnosti Koprivnica, sudjelovali na međunarodnoj konferenciji euroMath & euroScience 2019.

Autor:

20. ožujka 2019.

U ciparskom gradu Paphosu proteklog je tjedna održana 10. međunarodna konferencija euroMath & euroScience 2019. To je natjecanje iz primijenjene matematike ili matematike u svakodnevnom životu na kojem su nastupili učenici Nera Tomrlin (6. d), Fran Vlahović (7.d) i Patrik Fišer (6.a), učenici naše škole i polaznici centra izvrsnosti Koprivnica.

Od 13. do 17. ožujka, Fran Vlahović, Patrik Fišer i Nera Tomrlin, učenici OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac natjecali su se uz mentorstvo Mare Grašić. Svi su oni polaznici Centra izvrsnosti, gdje su se i pripremali za ovo natjecanje. U kategoriji euroMath Presentation Competition učenik Fran Vlahović prezentirao je temu Mathematics in programming, učenica Nera Tomrlin prezentirala je temu Maths, Science and real life, učenik Patrik Fišer prezentirao je temu Mathematics and geometry in architecture. Učenici su pripremili prezentaciju u trajanju od 10 do 20 minuta. U kategoriji MathFactor učenik Fran Vlahović nastupio je s temom World Cup Maths, učenik Patrik Fišer s temom Card Tricks, a učenica Nera Tomrlin s temom Patterns. Učenici su pokazali zavidno znanje engleskog jezika i primjenu matematike. Osim sudjelovanja u natjecanju učenici su imali prilike uživati u ljepotama i znamenitostima Cipra. Vratili su se kući stekavši nova znanja, prijateljstva i pozitivna iskustva.

 U realizaciji odlaska na natjecanje učenicima je pomogao Grad Đurđevac sufinanciranjem troškova putovanja.

Ostale obavijesti

22. veljače 2024.

Jakov Ovnić na međunarodnom natjecanju osvojio drugu nagradu

U Novom Marofu je od 13. do 17. veljače 2024. održano Međunarodno natjecanje učenika osnovnih glazbenih škola “Mladi Padovec”. Jakov […]

19. veljače 2024.

Stručno usavršavanje učitelja i stručnih suradnika

Prvi dan drugog dijela zimskog odmora učenika u Osnovnoj školi Đurđevac bilo je radno za učitelje i stručne suradnike Osnovne […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content