NASLOVNICA / Novosti / Učenici četvrtih razreda na terenskoj nastavi u Zagorju

Učenici četvrtih razreda na terenskoj nastavi u Zagorju

Autor: Maja Šalamon Nemet

06. lipnja 2022.

Učenici četvrtih razreda u pratnji svojih učiteljica Željke Mihočka, Nade Petrović i Sanje Sabolić ostvarili su zanimljivu cjelodnevnu terensku nastavu u petak, 3. lipnja 2022. godine. Posjetili su Park znanosti Oroslavje, Plemićki grad Veliki Tabor te Spomenik hrvatskoj himni „Lijepa naša domovino“ u Značajnom krajobrazu Zelenjak.

Učenici su imali priliku upoznati Park znanosti kao park interaktivnih eksponata koji prikazuju zanimljive pojave iz fizike, astronomije, matematike, geografije i psihologije.

Eksponati omogućuju djeci-posjetiteljima da na zabavan i zanimljiv način osluškujući, mjereći ili pokrećući ih spoznaju kako i zašto svaki od njih uspješno funkcionira.

Učenicima su voditelji i osnivači Parka znanosti približili znanost i usmjerili ih prema učenju i istraživanju (otkrivanjem, kroz igru i zabavu) te ih potaknuli na razmišljanje, komunikaciju i suradnju. Učenici su dobili odgovore na neka pitanja poput: Kako prošetati Sunčevim sustavom u samo sat vremena? Je li moguće razgovarati šaptom na 30 metara? Kako odsvirati himnu Europe – u hodu? Odgovore su dobili kroz zanimljivu prezentaciju, priču, istraživanje i  igru voditelja i osnivača Parka. Upoznali smo  Plemićki grad Veliki Tabor, njegovo graditeljstvo, starost, gospodare i način života u davnoj prošlosti grada i njegove okoline, saznali različite legende vezane za grad  i njegovu okolicu. Posjetili smo spomenik hrvatskoj himni koji je okružen ruševinama Cesargrada u Značajnom krajobrazu Zelenjak uz rijeku Sutlu i samu granicu sa Slovenijom.

U slobodnom vremenu učenici su uživali u igri, razgovoru, razgledavanju i fotografiranju na prostoru prekrasnog, čistog i zanimljivog krajobraza.

Obogaćeni novim znanjima, pomalo umorni vratili smo se svoj grad Đurđevac.

Pripremila Nada Petrović

Ostale obavijesti

04. kolovoza 2022.

Javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika/ce u nastavi

Objava javnog poziva za obavljanje poslova pomoćnika/ce u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u Osnovnoj školi Đurđevac u […]

04. kolovoza 2022.

Javni poziv za obavljanje poslova stručnog komunikacijskog posrednika/ce

Objava javnog poziva za obavljanje poslova stručnog komunikacijskog posrednika/ce u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u Osnovnoj školi […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content