NASLOVNICA / Novosti / Učenici četvrtih razreda na terenskoj nastavi u Zagorju

Učenici četvrtih razreda na terenskoj nastavi u Zagorju

Autor: Maja Šalamon Nemet

06. lipnja 2022.

Učenici četvrtih razreda u pratnji svojih učiteljica Željke Mihočka, Nade Petrović i Sanje Sabolić ostvarili su zanimljivu cjelodnevnu terensku nastavu u petak, 3. lipnja 2022. godine. Posjetili su Park znanosti Oroslavje, Plemićki grad Veliki Tabor te Spomenik hrvatskoj himni „Lijepa naša domovino“ u Značajnom krajobrazu Zelenjak.

Učenici su imali priliku upoznati Park znanosti kao park interaktivnih eksponata koji prikazuju zanimljive pojave iz fizike, astronomije, matematike, geografije i psihologije.

Eksponati omogućuju djeci-posjetiteljima da na zabavan i zanimljiv način osluškujući, mjereći ili pokrećući ih spoznaju kako i zašto svaki od njih uspješno funkcionira.

Učenicima su voditelji i osnivači Parka znanosti približili znanost i usmjerili ih prema učenju i istraživanju (otkrivanjem, kroz igru i zabavu) te ih potaknuli na razmišljanje, komunikaciju i suradnju. Učenici su dobili odgovore na neka pitanja poput: Kako prošetati Sunčevim sustavom u samo sat vremena? Je li moguće razgovarati šaptom na 30 metara? Kako odsvirati himnu Europe – u hodu? Odgovore su dobili kroz zanimljivu prezentaciju, priču, istraživanje i  igru voditelja i osnivača Parka. Upoznali smo  Plemićki grad Veliki Tabor, njegovo graditeljstvo, starost, gospodare i način života u davnoj prošlosti grada i njegove okoline, saznali različite legende vezane za grad  i njegovu okolicu. Posjetili smo spomenik hrvatskoj himni koji je okružen ruševinama Cesargrada u Značajnom krajobrazu Zelenjak uz rijeku Sutlu i samu granicu sa Slovenijom.

U slobodnom vremenu učenici su uživali u igri, razgovoru, razgledavanju i fotografiranju na prostoru prekrasnog, čistog i zanimljivog krajobraza.

Obogaćeni novim znanjima, pomalo umorni vratili smo se svoj grad Đurđevac.

Pripremila Nada Petrović

Ostale obavijesti

27. svibnja 2024.

Predstava Internet genijalci

Dana 27. svibnja učenici od 1. do 4. razreda povodom Dana škole gledali su predstavu po imenu Internet genijalci koju […]

27. svibnja 2024.

Terenska nastava petih razreda u Osijeku

U petak, 24. svibnja 2024., učenici 5. A, 5. B, 5. C i 5. D razreda u pratnji svojih razrednica […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content