NASLOVNICA / Novosti / Učenici četvrtih razreda na izvanučioničkoj nastavi u Repašu i Čambini

Učenici četvrtih razreda na izvanučioničkoj nastavi u Repašu i Čambini

Autor: Maja Šalamon Nemet

04. svibnja 2022.

Učenici četvrtih razreda u pratnji svojih učiteljica Željke Mihočka, Nade Petrović, Sanje Sabolić i asistentice u nastavi Ana-Marije Markač–Brgles ostvarili su zanimljivu poludnevnu izvanučioničku nastavu u srijedu, 4. svibnja 2022. godine. Posjetili su Šumariju Repaš i Značajni krajobraz Čambina.
U dogovoru s upraviteljem ing. Brankom Sobota i stručnim vodstvom dipl. ing. šumarstva Mirjanom Molvarec učenici su imali priliku upoznati i naučiti nešto više o repaškim šumama, vidjeti najstariji hrast lužnjak, starosti i preko 300 godina, biljni i životinjski svijet ovog zaštićenog područja. Obišli su i krajobraz Čambina, biser hrvatskog Prekodravlja gdje im je gospođa Mirjana pričala o povijesti, mitskim bićima i legendama tog kraja, svetom Hubertu te o staništima živoga svijeta, ptica, sisavaca i riba, flore te grmolike i šumske vegetacije. Poučila ih je o očuvanju prirode, čuvanju i obogaćivanju za buduće generacije. Ovakav oblik nastave potaknuo je učenike na postavljanje niza pitanja na koja im je voditeljica sa zadovoljstvom odgovarala.
U slobodnom vremenu učenici su uživali u igri, razgovoru, razgledavanju i fotografiranju na prostoru prekrasnog, čistog i zanimljivog krajobraza. Na kraju pozdravili su se s domaćinima, zahvalili na gostoprimstvu i krenuli kućama obogaćeni novim znanjima.

Pripremila Nada Petrović

Ostale obavijesti

01. srpnja 2022.

Uspjeh učenika na kraju nastavne godine

Na kraju nastavne godine uspjeh učenika naše škole je slijedeći: Ukupan broj učenika na kraju nastavne godine: 656 Redovni program: […]

01. srpnja 2022.

Maturalno putovanje 8. a razreda

Od 15. 6. do 19. 6. 2022. učenici 8. A razreda u pratnji svojeg razrednika Milana Kosa i učitelja Zorana […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content