NASLOVNICA / Novosti / Učenici 7. b razreda posjetili Varaždin

Učenici 7. b razreda posjetili Varaždin

Autor: Maja Mlinarić Horvat

07. lipnja 2013.

Učenici i razrednica 7. b razreda su 6. lipnja 2013. godine posjetili Varaždin, grad baroka, cvijeća i glazbe poznat po brojnim kulturno – povijesnim  znamenitostima.

Šetnjom ulicama grada u pratnji stručnog vodiča vidjeli smo brojne palače, vile, najstariju gradsku vijećnicu u Europi, Stari grad, cimere – oznake cehova, čuli brojne priče i legende te tako upoznali bogatu povijest Varaždina.

Posjetili smo i Entomološki muzej, razgledali zbirku pod nazivom „Svijet kukaca“, jedinstvenu europsku  izložbu kukaca u palači Herzer, kojom su učenici bili posebno oduševljeni.

Nakon slobodnog vremena i ručka u McDonald-su krenuli smo u Varaždinske toplice, termalno lječilište poznato još od doba Rimskog Carstva. Tamo smo proveli poslijepodne u kupanju i plivanju te uživali u blagodatima termalne vode.

Na povratku kući zaustavili smo se u Ludbregu, prošetali  gradom i razgledavali znamenitosti.

U Đurđevac smo stigli bogatiji novim znanjima, puni dojmova i zadovoljni nakon vrlo lijepog i poučnog izleta.

Ostale obavijesti

04. kolovoza 2022.

Javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika/ce u nastavi

Objava javnog poziva za obavljanje poslova pomoćnika/ce u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u Osnovnoj školi Đurđevac u […]

04. kolovoza 2022.

Javni poziv za obavljanje poslova stručnog komunikacijskog posrednika/ce

Objava javnog poziva za obavljanje poslova stručnog komunikacijskog posrednika/ce u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u Osnovnoj školi […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content