NASLOVNICA / Novosti / Učenici 6.a i 6.b razreda na nagradnoj terenskoj nastavi u Koprivnicu

Učenici 6.a i 6.b razreda na nagradnoj terenskoj nastavi u Koprivnicu

Autor: Martina Lovrak Ivanov

08. prosinca 2019.

Učenici 6.a i 6.b. razreda posjetili su Muzej prehrane- Podravka, Muzej grada Koprivnicu te Kino Velebit u Koprivnici kao nagradu i poticaj u ekološkim akcijama naše škole za prvenstveno sakupljanja baterija ali i ostalih vrsta otpada. 

Cilj posjeta kao i ekoloških projekata je  razvoj ekološkog odgoja učenika, solidarnosti te potaknuti učenike na promišljanje o očuvanju planete Zemlje i istraživačkog načina razmišljanja.

  Nakon dolaska u Koprivnicu učenici su posjetili Muzej prehrane te upoznali kako se nekad obrađivala zemlja te dobivala hrana. Nakon toga krenulo se prema Muzeju grada Koprivnice gdje su učenici mogli puno toga naučiti i vidjeti u stalnom postavu muzeja. Od postave o Domovinskom ratu, arheoloških predmeta nađenih na prostoru Podravine te ostalih vrijednosti uz stručno vodstvo gospodina Ivana Valenta. 

U kinu Velebit učenici su mogli upoznati film Moj dida je pao s Marsa. Ovaj fantastični-avanturistički film je dobio preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja te je oduševio učenike i učitelje. 

Učitelji voditelji na terenskoj nastavi bili su Milan Kos, Saša Senjan i Martina Lovrak Ivanov

Zahvaljujemo se svima koji su nam omogućili da se ova terenska nastava može ostvariti. Posebno poduzeću Friš iz Križevaca, Čazmatransu Đurđevac, Muzeju prehrane i Muzeju grada Koprivnice. 

Terenska nastava je bila u potuposti besplatna za učenike. 

Ove godine smo također pokrenuli projekt sakupljanja starih otpadnih baterija i uključili nam nove pete razrede u odgoj za održivi razvoj kroz ovaj projekt. 

                                Učiteljica prirode i biologije : Martina Lovrak Ivanov

Ostale obavijesti

25. siječnja 2022.

Upis u prvi razred – pozivi

Poštovani roditelji budućih učenika prvog razreda, U odgojnim skupinama koje polaze vaša djeca nalaze se pozivi za upis u prvi […]

24. siječnja 2022.

Nastava na daljinu – obavijest

Poštovani roditelji i učenici, s obzirom na trenutno nepovoljnu epidemiološku situaciju u našoj Školi obavještavamo vas da se od utorka, […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content