NASLOVNICA / Novosti / Učenici 4.c posjetili Udrugu za pomoć osobama s mentalnom retardacijom

Učenici 4.c posjetili Udrugu za pomoć osobama s mentalnom retardacijom

Autor:

07. svibnja 2013.

Prošlog su tjedna učenici 4.c razreda s učiteljicom Anom Mlinjarić posjetili korisnike poludnevnog boravka u Udruzi za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac.

Domaćini su nas srdačno dočekali i ugodno smjestili. Druženje smo započeli razgovorom i čašćenjem.

Međusobno smo se upoznali na vrlo zanimljiv način. Voditeljica boravka, gospođa Ksenija Grgičin, pripremila je zajedničku aktivnost kojoj je cilj bio uočavanje sličnosti i razlika te poticanje tolerancije. Svaki učenik ispunio je listić koji smo potom uspoređivali s ostalima. Zaključili smo da smo svi vrlo slični, imamo slične interese i hobije.  Učenici su uočili da predrasude nisu glavno mjerilo u odnosima s okolinom koja je ponekad drugačija od nas.

Nakon upoznavanja krenuli smo u obilazak prostorija Udruge. Imali smo prilike vidjeti što sve rade i čime se bave kreativni korisnici. Uslijedila je zajednička igra u dvorištu.

Rastali smo se uz prigodne darove koje smo sami izradili, poučeni novim iskustvom i ispunjeni tolerancijom.  S veseljem iščekujemo ponovni susret!

Ostale obavijesti

03. prosinca 2022.

Večer matematike 2022.

U srijedu 30.11.2022. i u četvrtak 1.12.2022. u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, i […]

30. studenoga 2022.

Predstavljanje ponuda za organizaciju višednevne terenske nastave sedmih razreda u Seget Donji

Na roditeljskom sastanku održanom 29.11.2022. predstavljene su dvije pristigle ponude za organizaciju višednevne terenske nastave sedmih razreda u Seget Donji. […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content