NASLOVNICA / Novosti / Učenica Nika Hrvoić šesta na super finalu u Italiji!

Učenica Nika Hrvoić šesta na super finalu u Italiji!

Autor: Maja Mlinarić Horvat

17. svibnja 2016.

U malom turističkom gradu Lido di Jesolo u blizini Venecije  15. svibnja održano jesuper  finale Međunarodnog natjecanja iz engleskoga jezika HIPPO 2016.

Naša učenicaNika Hrvoićosvojila je odlično šesto mjesto!

Detalje trodnevnog putovanja i natjecanja pročitajte u nastavku vijesti.

Nika se nakon polufinalnog natjecanja u Križevcima među više od 300 natjecatelja iz 10 zemalja (Italija, Slovenija, Bugarska, Rumunjska, Albanija, Makedonija, Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina te Hrvatska) u kategoriji HIPPO 2 osvojenim drugim mjestom (koje je dijelila sa još šest učenika) plasirala u super finale u Italiju.

Ukupno 13 učenika iz Hrvatske (HIPPO 1 – HIPPO 5)  sudjelovalo je u super finalu.

Cijelo putovanje  trajalo je tri dana, a učenica je u Italiju putovala u pratnji mentorice – učiteljice engleskoga jezika Maje Mlinarić Horvat.

Od Đurđevca do Križevaca i Križevaca do Đurđevca, odakle je kretao autobus za Italiju, učenicu i mentoricu vozili su roditelji učenice, a škola je financirala putovanje od Križevaca do Italije i natrag.

 

Nakon dolaska u Lido di Jesolo te smještanja u hotel Terramare, slijedilo je slobodno poslije podne za razgledavanje mjesta te upoznavanja s ostalim natjecateljima.  

    

   

                      

                          

Učenici su u sobama bili smješteni sa učenicima iz različitih zemalja, isto tako i učitelji,  kako bi ih to potaknulo na stalnu komunikaciju na engleskom jeziku.

Nakon večere, organizatori su priredili večer dobrodošlice u Fun Hotel Paloma, gdje su natjecatelje i mentore upoznali s cijelim procesom organizacije natjecanja, ispitivačima te gostima iz Engleske i Amerike, nakon čega je slijedio  zabavni kviz te karaoke.

    

Sutradan su se učenici nakon doručka uputili na mjesta gdje će se održavati natjecanje. Nikino ispitivanje se održavalo u hotelima Terramare i Toledo a u njenoj kategoriji natjecalo se 14 učenika iz Italije, Bugarske, Albanije, Makedonije i Hrvatske.

   

Natjecanje je trajalo od 9.30 do 16.00 h te se sastojalo od 4 dijela ispitivanja: pisanje, čitanje, slušanje te usmeni dio – razgovor.

Za to vrijeme je za učitelje održano zanimljivo  predavanje profesora iz ACLE and University of Missouri o mogućnostima sudjelovanja učenika na on – line tečajevima pomoću kojih mogu steći diplomu završene srednje škole (General US High School diploma).

Nakon slobodnog poslijepodneva i večere uslijedilo je svečano proglašenje pobjednika po kategorijama u Auditorium Vivaldi. a prije samog proglašenja održano je kratko predavanje te zabavni program.

      

        

      

   

Nika je osvojila odlično 6. mjesto, a ispitivači su njenim rezultatima bili vrlo zadovoljni, posebice usmenim dijelom!

U ponedjeljak je organiziran izlet u Veneciju. Nakon vožnje vaporettom te razgledanja Venecije (Most uzdaha, most Rialto, Duždeva palača, Trg sv. Marka…) te nezaobilaznog kupovanja suvenira slijedio je put kući u kasnim noćnim satima u utorak.

   

   

           

    

  

         

       

   

Velika zahvala ravnatelju na omogućenim sredstvima za putovanje, Nikinim roditeljima na prijevozu do Križevaca te cjelokupnoj HIPPO organizaciji na pruženom predivnom i nezaboravnom iskustvu koje će se pamtiti čitav život!

Dodatne informacije:

Fotogaleriju sa cjelokupnog natjecanja možete pogledati na stranici:  https://www.facebook.com/Hippo-Language-Competition-146015525505307/?fref=ts

Ostale informacije vezane uz HIPPO natjecanje: http://www.hippo-competition.org/cro/home.html

Ostale obavijesti

06. listopada 2022.

Grad Đurđevac razveselio učenike predstavom povodom obilježavanja Dječjeg tjedna

U obilježavanje Dječjeg tjedna uključio se i Grad Đurđevac tako da je za sve učenike razredne nastave organizirao predstavu Stepenicama […]

05. listopada 2022.

Učitelj Nikola Mihočka dobitnik je Godišnje nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja

Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima, Povjerenstvo […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content