NASLOVNICA / Novosti / UČENICA NERA TOMRLIN SUDJELOVALA U FINALU MEĐUNARODNOG NATJECANJA HIPPO 2020!

UČENICA NERA TOMRLIN SUDJELOVALA U FINALU MEĐUNARODNOG NATJECANJA HIPPO 2020!

Autor: Arijana Lenardić

20. rujna 2020.

U našoj je školi, 17. i 18. rujna 2020., održan finalni krug 8. Međunarodnog natjecanja iz engleskoga jezika HIPPO 2020 u kojem je sudjelovala i naša učenica Nera Tomrlin, 8.d. Finale ovog natjecanja održava se u Italiji, no zbog trenutne epidemiološke situacije ove se godine održava online. U finalnom krugu natjecanja testiraju se sve razine znanja: govorenje, čitanje, slušanje i pisanje.

Ove godine, u preliminarnom krugu natjecanja, sudjelovalo je čak 56.017 kandidata iz pedesetak zemalja diljem svijeta, a prijaviti se mogu učenici između 6 i 19 godina koji su podijeljeni u kategorije ovisno o dobi kandidata.

Polufinale ovog natjecanja održalo se online u svibnju ove godine, a naša je Nera osvojila visoko 2. mjesto (u kategoriji Hippo 3 – 7. i 8. razred) te tako izborila sudjelovanje u finalu, dok joj je prvo mjesto promaklo samo za pola boda. Valja naglasiti da je u Hippo 3 kategoriji finale izborilo samo 47 kandidata iz različitih zemalja svijeta, a testovi su za jednu razinu viši nego u prvom krugu natjecanja.

U četvrtak, 17. rujna 2020., održan je test govorenja (speaking) preko aplikacije Zoom i to video pozivom u kojem je Nera odmjerila snage s protukandidatkinjom, uz stručno vodstvo Hippo ispitivača. Test se sastojao od tri zadatka: reći nešto o sebi i svom gradu, prezentirati zadanu temu te održati debatu vodeći se samo vizualnim pomagalima.

U petak, 18. rujna 2020., održani su testovi slušanja (listening), čitanja (reading) i pisanja (writing) koji su također nadgledani preko video veze od strane Hippo tima.

Kroz ovo testiranje, Nera je stekla iskustvo govorenja engleskog jezika u stvarnim situacijama, dodatno je razvila vještine slušanja, čitanja i pisanja te je upoznala nekoliko kandidata iz drugih zemalja s kojima će i dalje nastaviti komunikaciju na engleskom jeziku. Isto tako, svi finalisti Hippo 3 kategorije dobit će certifikat o položenom B1 stupnju engleskoga jezika (ukoliko imaju više od 50% točnih odgovora), a ovisno o plasmanu i druge vrijedne nagrade.

  

Čestitamo Neri na zasluženom uspjehu i s nestrpljenjem očekujemo rezultate finala natjecanja!

Učiteljica Arijana Lenardić

Ostale obavijesti

01. veljače 2023.

KAJ SO JELI NAŠI STARI?

U Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju, dana 31.1. 2023. održana je prva u nizu kuharska radionica. Nakon kraćeg […]

01. veljače 2023.

Priprema djece za upis u prvi razred

U protekla dva tjedna stručni suradnici škole (psihologinja, logopedinja i pedagog) te ravnatelj škole kroz različite aktivnosti upoznali su buduće […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content