NASLOVNICA / Novosti / U mom gradu Vukovar svijetli - najava

U mom gradu Vukovar svijetli – najava

Autor: Maja Šalamon Nemet

16. studenoga 2023.

U petak, 17. studenog 2023. godine učenici i učitelji naše škole paljenjem svijeća u parku ispred škole prisjetit će se slavnih dana naše povijesti.

Učenici razredne nastave zajedno s učiteljima palit će svijeće tijekom četvrtog i petog sata prije podne. Učenici predmetne nastave zajedno s učiteljima te predstavnicima grada Đurđevca, HVIDRA-e, župe i policije u 17.30 sati ispred škole uz kratki prigodni program upalit će svijeće za sve one koji su žrtvovali svoj život za našu slobodu.

Poštujući Vukovar, njegovu žrtvu i njegove heroje, poštujemo sve nedužne žrtve i branitelje Domovinskoga rata širom Domovine jer Vukovar nije samo grad heroj, on je simbol svehrvatske obrane, junaštva i žrtve za neovisnu Republiku Hrvatsku. Svjesni burne povijesti i prolaznosti na zemlji, ali i vječnih ideala koji ljudski život čine trajno vrijednim, uvijek spremni za obranu dostojanstva hrvatskoga čovjeka i domovine izražavamo svima njima duboko poštovanje i zahvalnost.

Siniša Glavašević ; Priča o gradu

Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad – to ste vi.

POZIVAMO GRAĐANE NAŠEG GRADA, RODITELJE, BAKE I DJEDOVE da zajedno s nama obilježe Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata. Dođite u večernjim satima u 17.30 ispred škole kako bismo svi zajedno iz našeg Đurđevca odaslali jedinstvenu poruku; I U MOM ĐURĐEVCU VUKOVAR SVIJETLI!

Ostale obavijesti

28. studenoga 2023.

“Ruksak pun kulture” u našoj školi – predstava Medo Bedo

Područne škole Budrovac, Čepelovac, Mičetinac, Sirova Katalena i ona za djecu s teškoćama u razvoju su u prošloj godini bile […]

27. studenoga 2023.

Helena Pintar i Franka Martinčić predstavljale našu školu na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva

Dana 25. studenoga 2023., učenice Helena Pintar i Franka Martinčić sudjelovale su na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva za osnovne i […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content